İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçılarından grubun kurucusu aynı zamanda flütisti Hürkan Ayvazoğlu, Elif Tekin “obua”, Özlem Pınar Tanrıkulu “klarnet”, Kerim Ünsal “fagot”, Cüneyt Deniz’den “korno” oluşan Ege Beşlisi ile karşılıyor. Gruba DEÜ’den piyanist Emrah Sayın’ın katılacağı “Karşıyaka’da İlkbahar Tınıları” başlıklı konser, 07 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 20.30’da Karşıyakalılara bahar coşkusunu yaşatacak.

Konserin ilk bölümünde Beşli, piyano eşliğinde Poulenc, Shostakovich ve Ghidoni’nin yapıtlarını seslendirilecek. Konserin ikinci bölümünde ise Nefesli Sazlar Beşlisi, Mozart, Gounod, Rossini, Farkas ve Gate’in nefesliler için yazılmış yapıtlarını ve uyarlamaları yorumlayacak.

Müzik yaşamları başarılarla dolu, adından övgü ile söz edilen Ege Beşlisi’nin nefesli çalgılar üzerine yazılmış seçkin yapıtları yorumlayacağı; ilkbahar’a merhaba diyeceğimiz, var olan umutlarımızı çoğaltacağımız, coşkulu, müzik dolu gecenin davetiyeleri Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden ve Belediye Kültür Müdürlüğünden sağlanabilir. (Tel. 0.232. 330 64 04)