Box Office Türkiye'den derlenen bilgilere göre sinemaseverler, yılın ilk yarısında Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver'in başrollerini paylaştığı "Kardeşim Benim"i listenin en başına taşıdı.

İki erkek kardeşin, babalarının vasiyetini yerine getirmek için yıllar sonra bir araya gelerek yaptıkları duygusal ve komik yolculuğu anlatan film, vizyonda kaldığı 15 hafta boyunca 2 milyon 63 bin 133 kişi tarafından izlenerek, 23 milyon 79 bin 430 lira hasılat elde etti.

Ocak ayı sonunda beyazperdede izleyiciyle buluşan Meltem Bozoflu'nun yönettiği "Dedemin Fişi"ni, 2 milyon 15 bin 665 kişi izledi. Dokuz hafta vizyonda kalan film, 22 milyon 912 bin 770 lira hasılata ulaştı.

Babalarının mirasından aslan payını almaya çalışırken, birbirleriyle kıyasıya yarışan "Çirçi Ailesi" fertlerinin eğlenceli hikayesini ele alan filmde, Onur Buldu, Alper Kul, Erdem Yener, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, İrem Sak, Özge Borak, Doğa Rutkay, Uğur Bilgin, Ali Sunal, ve Ayşen Gruda rol aldı.

Şahan Gökbakar'ın filmi üçüncü sırada

Şahan Gökbakar, Mehmet Selim Akgül, Liberat Niyoyandika ve Feriştah Senem Yıldırım'ın oynadığı, "Osman Pazarlama", en çok izlenen filmler arasında üçüncü sıraya yerleşti. Uzakdoğu'dan getirdiği ve kendi ürettiği ürünlerin satışından zengin olup, sevdiği kızla evlenme hayali kuran küçük ölçekli girişimci Osman'ın hikayesini komik bir dille anlatan film, şubat ayında vizyona girdi.

Togan Gökbakar'ın yönettiği, senaryosunu Şahan ve Togan Gökbakar'ın yazdığı film, 1 milyon 983 bin 777 kişi tarafından izlenerek, 22 milyon 736 bin lira hasılat elde etti.

Süper kahraman filmleri ilk 10'da

İlk 10'a giren yabancı filmlerin üçü de süper kahraman hikayelerini ele alıyor. Bu filmlerden, yönetmenliğini Zack Snyder'ın yaptığı "Batman v Superman: Adaletin Şafağı", 2016'nın en çok izlenen dördüncü filmi oldu.

Ben Affleck'in Batman, Bruce Wayne rolünü, Henry Cavill'in ise Superman, Clark Kent rolünü canlandırdığı film, 25 Mart'ta vizyona girdi. Film, vizyonda kaldığı 10 haftada, 1 milyon 457 bin 297 kişi tarafından izlendi. Chris Terrio ile David S. Goyer'in senaryosunu yazdığı filmden elde edilen hasılat ise yaklaşık 19 milyon 370 bin liraya ulaştı.

Yılın ilk altı ayında en çok izlenen filmler arasında beşinci sırayı, yönetmenliğini ve senaryosunu Şafak Sezer'in üstlendiği "Kolpaçino 3. Devre" filmi aldı.

Şafak Sezer'in yanı sıra Aydemir Akbaş, Erkan Petekkaya, Ebubekir Öztürk, Serkan Şengül ve Ali Çatalbaş'ın da rol aldığı film, 14 haftada 1 milyon 412 bin 639 kişi tarafından izlendi. Filmden elde edilen hasılat ise yaklaşık 16 milyon 491 bin lira oldu.

Şebnem Burcuoğlu'nun çok satan ikinci romanından uyarlanan ve yönetmenliğini Kıvanç Baruönü'nün üstlendiği "Kocan Kadar Konuş: Diriliş" altıncı sırada yer aldı. 1 Ocak'ta vizyona giren filmi, 11 haftada bir milyon 332 bin 907 kişi izledi.

Yaklaşık 8 haftadır vizyonda olan "Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı", bir milyon 165 bin 581 kişi tarafından izlenerek 7. sıraya, eski özel kuvvetler askeri Wade Wilson'un hikayesini mizahi bir dille anlatan "Deadpool" filmi de bir milyon 121 bin 26 kişi tarafından izlenerek 8. sırada yer aldı.

Yönetmeliğini ve senaristliğini Yüksel Aksu'nun üstlendiği "İftarlık Gazoz" filmi,  bir milyon 16 bin 985 izleyiciyle 9. sırada, Çağatay Ulusoy ile Leyla Lydia Tuğutlu'nun başrollerini paylaştığı "Delibal" ise bir milyon 2 bin 5 izleyiciyle 10. sıraya yerleşti.