Romantik Komedi ve Düğün Dernek serileri gibi komedi filmleri, alanının en başarılı Türk yapımları olarak görülüyor ve bu başarının ardında da izleyici kitlesinin ne istediğini bilmeleri yatıyor olabilir. Bu uğurda senaryoyu izleyici kitlesinin beğenisine göre yazan senarist, özellikle hikayede bir Türklük olmasına oldukça dikkat ediyor ve gelenek göreneklere olabildiğince bağlı kalıyor. Bu tür etmenlerle oluşturulacak bir senaryonun beğenilmemesi ise neredeyse imkansızlaşıyor.
Bu tarz komedi filmleri, son yıllarda değil, hemen her yıl oldukça fazla rağbet görüyor ve beğeniliyorlar. Bir kısım tarafından hiç beğenilmese de örneğin Recep İvedik, komedi filmleri evrenini Türkiye’de yeniden yazıp yorumlayan film olarak tarihe geçebilir. Bu durumda Recep İvedik’in komik maceralarını kendimizde bulmamız, ana etkenlerden bir tanesidir ve bu etkenlerin en büyük sebebi yaşantımızın yansıması olan bu filmlerden gelmektedir. Recep İvedik, Düğün Dernek, Romantik Komedi gibi yapıtların her birinde kendi yaşantımızı ve kendi içeriğimizi bulabiliriz.
Bu sebepten hem eğlenir, hem de kendimizden bir şeyler bulduğumuzda genellikle seviniriz. Bu tarz filmlerin herhangi bir şekilde ders verme amacı ya da öğüt verme amacı da neredeyse yok denecek kadar azdır. Geçtiğimiz yıllarda yapılan hiçbir komedi filminde, komik nitelikler dışında arkadaşlık ve dostluk teması işlenmiş, gerisi neredeyse boşverilmiştir.
Bir de komedi filmlerinin korku filmleri ile birleştiği senaryolar vardır ki, bu en iyisi olarak bilinir ve kullanılır. Geçtiğimiz senelerde oldukça fazla bilinen bu tarz filmler, hem komedi hem de ironi etmenlerini içerisinde barındırarak bizleri korkuturken güldürür. Hint filmleri ise, daha çok bir kişiye yahut bir topluluğa öğüt verme amacı güder ve bu amaçtan asla sapmamaya çalışır. Bu amaçtan sapmamak için ise gereken şey elbette senaryonun düzgün ve iyi bir biçimde ilerleyebilmesidir.
Hint filmleri, son zamanların en iyi sinematografi ve oyunculuklarına sahip filmlerdir ve bu tarz filmlerin her biri binbir uğraş ile oluşturulmuştur. Oyunculuğu ayrı, yönetmenliği ayrı bir başarı olan bu yapıtların büyük bir seyirci kitlesine sahip olduğunu da geçtiğimiz yıllardaki haberlerden az veya çok bilmekteyiz. Geçtiğimiz yıllarda epey sükse yakalayan bu sektör, kendisine gittikçe yeni alanlar bulmaktadır.