Türkiye, Rusya, Makedonya, Bulgaristan ve Romanya'dan festivale katılan 200’e yakın işitme engelli, “sessiz” gösteriler sundu. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Barışın, dostluğun ve mutluluğun önünde hiçbir engel yoktur” dedi.
 
200 İŞİTME ENGELLİ KATILDI

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka İşitme Engelliler Derneği, engellilerin sorunlarına farkındalık yaratmak adına önemli bir işbirliğine ev sahipliği yaptı. İlk kez Uluslararası İşitme Engelliler Festivali düzenlendi. Türkiye, Rusya, Makedonya, Bulgaristan ve Romanya'dan 200’e yakın işitme engelli katıldı.
 
“SESSİZ” SANAT


Festivalin ilk gününde, Karşıyaka Çarşısı içinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Ekipler, önce Anayasa Meydanı’nda, daha sonra Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gösterilerini sundu. Halk oyunları, pandomim ve dans gösterileri sunuldu. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek adına paneller düzenlendi. Yurt dışından gelen gruplara, kent turu da yaptırıldı. 4 gün sürecek festivalin, geleneksel hale getirileceği ve her yıl, engellilerin sorunlarını çözmek için daha organize projeler geliştirileceği belirtildi.
 
ENGELSİZ KARŞIYAKA

Karşıyaka’da engelleri kaldırmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Engelsiz bir belediye binamız var. Engelli yurttaşlarımıza daha iyi hizmet üretmek için Engelli Masası oluşturduk. Tüm personelimize işaret dili kursu veriyoruz. Barışın, dostluğun ve mutluluğun önünde hiçbir engel yoktur” dedi. Gönüllü Eğitmen Necati Kavuncu ise festivale sahip çıktığı için Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.