"İzmir Fuarı" konusunun işleneceği fotomaratona, her katılımcı en fazla 5 adet fotoğrafla katılabilecek. Fuar süresince çekilecek renkli veya siyah beyaz fotoğraflar seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

Büyük ilgi görmesi beklenen yarışmanın birincilik ödülü 3 bin, ikincilik ödülü 2 bin, üçüncülük ödülü ise bin lira olarak belirlendi. Ayrıca mansiyon ödülleri verilecek.

Fotomaraton; İzmir Enternasyonal Fuarı'nın tarihi geçmişini bugünle buluşturmak, etkinliklerini fotoğrafın görsel gücü yoluyla tanıtmak, fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, yarışmacıların seçilen fotoğraflarını İZFAŞ arşivine kazandırmayı amaçlıyor.

Yarışmaya katılmak isteyen fotoğrafçılar detaylı bilgiyi    adresinden temin edebilir.

İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs "Sadece İzmir'in değil; Ege Bölgesi'nin ve tüm Türkiye'nin ortak değeri olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nı bu yıl 81'inci kez açmanın hazırlığı ve gururu içindeyiz. Fuarımızı her kesimle buluşturmak özellikle  de genç kuşaklar tarafından tanınmasını sağlamak için farklı etkinlikler yapmayı hedefliyoruz.

Bu amaçla 81.İEF'de gerçekleştireceğimiz etkinliklerden biri fotomaraton yarışması olacak. Fuarımıza ayrı bir renk katacağını düşündüğümüz yarışma aynı zamanda 81.İEF'nin arşivine de katkıda bulunacak. Bu nedenle fotomaraton yarışmasını önemsiyor ve fotoğraf çekmeye ilgisi olan herkesin bu yarışmaya katılmasını arzuluyoruz. Pek çok özelliğinin yanısıra aynı zamanda görsel bir şölen de olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda buluşmak dileğiyle..." dedi.