Binlerce kişinin Türk bayrakları ve meşaleleri ile katıldığı kortejle başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, festival alanında devam etti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un eşi Birsen Şenol ile birlikte yürüdüğü korteje, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri, STK ve dernek temsilcileri, muhtarlar, kursiyerler ve binlerce Gaziemirli katıldı.

Gaziemir'deki 92. yıl kutlamaları festival alanında Ege Üniversitesi D.T.M. Türk Halk Oyunları Bölümü'nün "Atatürk ile yeniden doğuş" isimli gösteriyi sahnelemesiyle devam etti. Cumhuriyet'in ilanı ve ülkenin bağımsızlığı için verilen mücadelenin, Atatürk ilke ve inkılaplarının canlandırıldığı dramatizasyon seyirciye duygu dolu anlar yaşattı. Atatürk rolündeki oyuncunun sahneye çıkması ile coşku ve hüzün bir arada yaşandı.

Şenol'dan gençlere sesleniş

Törende konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kurtuluş Savaşı'nın diğer toplumlara örnek olduğunun altını çizerek şunları söyledi: Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun ilke ve devrimlerini etkisizleştirmek için yapılanlarla yüreğimizin yandığı zamanları yaşıyoruz. Sevgili Gaziemirliler, geleceğimizin teminatı olan gençler; 23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustosları, 29 Ekimleri yasak hale getirenlere söyleyecek çok sözümüz var bizim. Bu ulusun kalbindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet inancını yasaklarla, baskılarla, korkularla yok edemezler. Gerekirse Ata'mızın 19 Mayıs'ta Samsun'da yaktığı özgürlük meşalesini ülkenin dört bir yanında yakarız. Cumhuriyet Bayramı'nı engellemeye çalışanlar şunu iyi bilsinler, biz Cumhuriyet'i korumak için gerekirse canımız veririz. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun.