Bu yıl 21-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nin 17’ncısi başladı. Gaziemir ile özdeşleşen ve dört yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Çin ile ülkemizden Manisa ve onur konuğu il olarak Kars’tan çocuklar katılıyor. 

Şenlikte ‘ünlüler geçidi…’


17. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nde bu yıl da adeta ünlüler geçidi yaşanacak. İBB Pop Orkestrası konseriyle başlayacak şenlikte sırayla Sıla, Mabel Matiz, Murat Dalkılıç, Mor ve Ötesi, Yudum ve Tugay Demir sahne alacak. Kazım Koyuncu Anma gecesinde ise Niyazi Koyuncu sahne alacak. Öte yandan şenliğe katılan çocuklarda ülkelerinin yöresel oyunlarıyla şenliğe renk katacak.

Şenliği dört yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Önce ‘Yurtta barış, dünyada barış’, daha sonra ‘Çevre ve sağlık’, önceki yıl ‘Bilinçli çocuk, mutlu gelecek’ geçen yıl ‘Eğitim ve sağlık’ temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise, ‘Bilişim ve Teknoloji’ olarak belirlendi” dedi. Şenliğin dünya gençleri arasında kültürel kaynaşma sağladığını ifade eden Başkan Şenol, şenliğe katılan ülkelerin kültürel materyallerini bu yıl açtıkları Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde sergilediklerini sözlerine ekledi.