Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gören Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu seçmelerinde yeni sezon yetişkin kursiyerleri belirlendi. Yaklaşık 300 başvurunun olduğu sınavda adaylar, oyunculuk, müzik, ritim ve dans alanlarında becerilerini sergiledi. Birbirinden yetenekli tiyatroseverin katıldığı seçmeler renkli görüntülere sahne oldu. 

Kursiyerler, BBŞT kurslarına genellikle küçük yaşlarda başlayıp akademik eğitime kadar devam edebiliyorlar.2017 Mayıs ayına kadar devam edecek 8 aylık eğitim programı; tiyatro eğitimi, genel tiyatro bilgisi ve tarihi, temel oyunculuk teknikleri, müzik, dans ve sahne bilgilerini kapsıyor. Yaklaşık 80 kişi ile yetişkin tiyatro çalışmalarına başlayan BBŞT, ayrıca çocuk ve gençlik grubunda da 300 öğrencisiyle birlikte tiyatro sezonuna başladı. 

Her yıl gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran BBŞT’nin İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Bornova Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya çalıştık. Uzun yıllardır BBŞT görevine devam ediyor. Biz de bu sürekliliği devam ettirmek adına göreve gelir gelmez hedeflerimizi büyüttük. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki Sevda Şener Sahnesi dışında Çamdibi ve Altındağ’da üç sahnede aynı anda hem eğitim faaliyetleri hem de oyunlarımız devam ediyor. Tiyatromuzla gurur duyuyoruz. Bornova, eğitim kültür ve sanatta çok iddialı bir kent” dedi.