Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi'nin resmi sponsorluğunda bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Koyunbaba Antik Taş Ocağı'ndaki Piyanist Gülsin Onay konseriyle başladı. Konser öncesinde konuşan Gülsin Onay, "Uzun süren kışların ardından tekrar Gümüşlük'te ve festivalde olmak tekrar klasik müziğe gönül vermiş dostlarımızla olmak çok güzel. Her yıl başka bir heyecanla başlıyoruz festivalimize. Yine çok seçkin bir festival programı var. Her bir konser kaçırılmayacak kadar güzel olacak" dedi.

Ünlü Piyanist Onay, çok sayıda kişinin izlediği konserde Johann Sebastian Bach, Elgar, Felix Mendelssohn-Bartholdy ve Frederic Chopin'den eserler seslendirdi. Konserin sonunda yoğun istek üzerine Onay, F. Chopin'in 'Polonaise' ve L. van Beethoven'ın 'Ayışığı Sonatı' adlı eserlerini çaldı. Sanatçı, müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Festivalin 15 Temmuz'da Portekizli Fagot sanatçısı Rui Lopez, Fransız Obua sanatçısı Céline Moinet ve Türk Piyano sanatçısı Cem Babacan konseri ile devam edeceği belirtildi.