Güzelbahçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 30 Haziran akşamı başlayacak festivalin ilk gününde balık restoranlarının aşçıları, en iyi balık mönüsünü hazırlamak için yarışacak. Aynı gün, festivalin açılış kokteyli verilecek ve 1. Ulusal Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri dağıtılacak, eserler sergilenecek.

İkinci gün ise Güzelbahçe 2. Balıkçı Limanı'ndaki sahilde yarışmalar yapılacak. Aralarında Arkas'ın da bulunduğu dört profesyonel bayan voleybol takımının oyuncuları plaj voleybolu oynayacak. Surf, yelken, jet-ski, flyboard, kiteboard ve kano yarışlarıyla gösterileri yapılacak. Ayrıca dans, müzik gösterilerinin yanı sıra çeşitli yarışmalar yapılacak ve hediyeler dağıtılacak.

Üçüncü gün ise aralarında ünlü sanatçı Perihan Savaş, Sümer Tilmaç ve Soner Arıca gibi isimlerin de yer aldığı Kanlı Nigar oyunu sahnelenecek.
Festivalin son günü ise Hüseyin Çebi'nin yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Orkestrası Güzelbahçe İskele Meydanı'nında konser verecek.

Başkan İnce, herkesi davet ediyor

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "EXPO 2020 Yolunda Hazır Kent Güzelbahçe' projemiz çerçevesinde, 'Sağlıklı Nesiller İçin EXPO2020' sloganına destek vermek amacıyla deniziyle bütünleşmiş bir kent olma farkındalılığını yaratmak ve vatandaşlarımızın, EXPO'yu ne kadar arzu ettiğini vurgulamak için bu festivali yapıyoruz. Bu amaçla tüm İzmirlileri festivalimize davet ediyorum" dedi.