Sivil toplum kuruluşlarına desteklerini sürdüren Konak Belediyesi, Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ile Müzik ve Otizm oluşumu işbirliğinde kurulan 'İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu'nun konserine ev sahipliği yaptı. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi Avni Anıl Salonu'nda gerçekleştirilen konsere ilgi yoğundu. Anaokulundan üniversiteye kadar farklı yaş gruplarından otizmli çocukların yer aldığı koro, sahne performansıyla beğeni topladı. İçlerinde Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerinin de olduğu koro, söylediği Türkçe ve yabancı şarkılarla müzik dolu bir gece yaşattı. Ailelerin yanı sıra konseri izlemeye çok sayıda İzmirli de müzik sevdalısı otizmli gençleri yalnız bırakmadı.

Aileler gururluydu

Heyecan ve gururun aynı anda yaşandığı gece duygu dolu anlara da sahne oldu. Çocuklarını sahnede gören ailelerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Eğitimle neler yapabileceklerini başarıyla gösteren otizmli çocuklar sergiledikleri başarılı performansla izleyiciler tarafından her defasında ayakta alkışlandı. Konserde Türkçeye de Macera ismiyle adapte edilen 'Sway' isimli İngilizce parçayla büyük alkış alan Alptuğ Atay (16) gecenin en beğenilen performanslarından birini sergiledi.

Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde 21'inci konserlerini düzenlediklerini dile getiren müzik öğretmeni Orçun Berrakçay, iki yıl önce dört otizmli çocukla kurdukları İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu'nun bugün 30 üyeye ulaştığını belirterek, "Koromuzda anaokulundan üniversiteye kadar her yaştan otizmli çocuğumuz var. İçlerinden bazıları güzel sanatlar lisesi müzik bölümü öğrencisi. 2 yıldır gönüllü olarak sürdüğümüz çalışmalarımız çok başarılı geçiyor. Hem aileler hem çocuklar hem de biz çok mutluyuz" diye konuştu.

Başkan Pekdaş'a teşekkür plaketi

ODER Başkan Yardımcısı Yeşim Zorlu da kendilerine destek veren Konak Belediye Başkanı Pekdaş'a teşekkür ederek, "İmkanlarımız olduğunda çocuklarımızın neler yapabileceklerini gösterdik. Onları hayata katmak için desteğe ihtiyacımız var" dedi. Zorlu, Alsancak'taki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin bir salonunu provalar için koroya açılmasını sağlayan Başkan Pekdaş'a teşekkür plaketi sundu. Pekdaş adına plaketi Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak aldı.