Siyasi komedi türündeki oyun izleyenleri kahkahaya boğdu. Selim Gül'ün yazdığı tiyatro oyununda Kırca, geçmişten günümüze yaşanan siyasi olayları esprili bir dille ve taşlamalarla sergiledi.

Levent Kırca, Selim Gül'ün yazdığı 'Azınlık' adlı tiyatro oyunuyla Bodrum'da sahneye çıktı. CHP Bodrum İlçe Teşkilatı'nın katkılarıyla sahneye çıkan Kırca'ya, Bülent Demir ve Zafer Sabuncu görsel anlatımlarıyla eşlik etti. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sahnelenen ve büyük ilgi gören oyunu aralarında Bodrum Belediye Başkanı Vekili CHP'li Dursun Göktepe, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, Bafa Belediye Başkanı CHP'li Zühra Dönmez de izledi. Kırca, 21 yıl boyunca televizyon ekranlarında yayınlanan 'Olacak O Kadar' adlı programının, iktidar tarafından yayından kaldırılması, gazetecilerin baskılarla görevlerine son verilmesini işledi. Kırca, oyun süresince Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhuriyet’e bağlılığını dile getirerek, engel olanların karşısında duracaklarını vurguladı.

Oyununda Silivri Cezaevi’nde yatan gazetecilere de değinen Kırca duygulu anlar yaşattı. Kırca, “Her fırsatta Silivri'ye gidiyorum. Sık sık duruşmalara katılıyorum. Mahkeme salonlarında arkadaşlarımı görüyorum ve onlara moral vermeye çalışıyorum. Ben sizlerin karşısında onların dili oldum, haklılar haksızlıklarını anlatana, oradan çıkana kadar da yanlarında olacağım” dedi.

KIRCA'DAN SAHNEDE VASİYET


Kırca, devlet sanatçısı olduğunu hatırlatıp öldükten sonra devlet töreni yapılmamasını vasiyet ettiğini belirterek, “Cumhuriyet’e, Atatürk'ün bizlere armağan ettiği ilkelere sahip çıkın yeter. İktidar partisinden de cenaze törenime kimse gelmesin. Bunu da vasiyetime eklemeli mi eklememeli mi bilemedim” dedi.

Levent Kırca oyununun sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Başkan Vekili Göktepe, CHP Kadın Kolları üyeleri ile birlikte Kırca'ya çiçek ve seramik değirmen hediye etti.