Gencay Gürün yönetimindeki Tiyatro İstanbul, son yılların en çok konuşulan köşe yazarlarının başında gelen gazeteci Yılmaz Özdil'in köşe yazılarını topladığı ilk kitabı olan 'İsim Şehir Hayvan'ı tiyatro oyunu haline getirdi. Yönetmenliğini usta tiyatrocu Metin Serezli'nin, oyun yazarlığını Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı'nın yaptığı İsim Şehir Hayvan'ın galası, 30 Temmuz'da Yılmaz Özdil'in memleketi İzmir'de yapılacak.

Ağustos ortasına kadar Ege sahillerini dolaşacak oyun için afişler bastırıldı. 14 oyuncunun resimlerinin yer aldığı afişte, 15'inci rolün sahibi olan maymun karakterinin altına, yazarın ısrarıyla Yılmaz Özdil adı yazıldı.

Dünyada ilk kez günlük köşe yazılarının kabare haline getirilmesi gibi zor bir işin altına girdiklerini söyleyen Tiyatro İstanbul Genel Müdürü Emin Hamarat, "Bu oyun, bizim için bir onur vesilesi. Tiyatromuzun yönetmeni Gencay Gürün'den yönetmenimiz Metin Serezli ve sahne arkası ekibe kadar hepimiz coşkuyla çalışıyoruz" dedi.

İsim Şehir Hayvan'ın yönetmeni, 100'den fazla tiyatroda, 50'den fazla filmde rol alan, 28 oyun, 5 müzikal yöneten, 200'ü aşkın radyo oyununa ve onlarca televizyon dizisine katkı koyan Metin Serezli. Serezli oyun için, "Benim niye aklıma gelmedi diye hayıflanarak ve onur duyarak kabul ettiğim bir eser bu. Oyundaki her şey gerçek. Ülkemizdeki çarpıklıkları gösterip, muhatapları uyarmaya çalışıyoruz. Komik ve eğlendirici bir dille ama sert olmadan mesaj veriyoruz. Tiyatro, uzun zamandır seyircinin gerisinde kaldı. Biz bu oyunla zamanın ruhunu yakalamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İsim Şehir Hayvan'ı oyun haline getiren Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı 10 yıldır birlikte çalışıyor. Kraliyet Tiyatrosu'nu kurup `Hastasıyız' ve `Denizaltı' isimli oyunları yazıp yöneten ikili, İsim Şehir Hayvan oyunu için teklif geldiğinde çok şaşırdıklarını belirtti. Delibaş ve Kantarcı bu durumu, "Yılmaz Özdil'in metrobüsle ilgili köşe yazılarını okuduğumuzda `ne güzel skeç olur' diye iç geçirmiştik. Emin Hamarat'ın teklifinin ardından çok mutlu olduk. Bu oyunun bir parçası olmak bizler için gerçekten büyük gurur" sözleriyle dile getirdi.

İsim Şehir Hayvan oyununda oyuncular Nusret Çetinel, Sabri Özmener, Hülya Gülşen, Bilal Çatalçekiç, Burcu Kazbek, Taner Ergör, Banu Çiçek, Yeliz Şatıroğlu, Levent Çimen, Aybar Taştekin, Anıl Yülek, Serdar Aslan, Alev Azyok ve Zafer Aslan oynayacak. Oyunun dekorunu, tiyatro ve sinema sanatçısı, yönetmen, rahmetli Savaş Dinçel'in oğlu Barış Dinçel tasarladı. Kostümleri Sinan Demir; müziklerin bestesini ve seslendirmesini Serdar Aslan, Zafer Aslan ve Alev Azyok, koreografiyi Gizem Erden, ışıkları Aytekin Saday, efektleriyse Cafer Hekim yaptı.

İsim Şehir Hayvan oyunu 30 Temmuz Pazartesi akşamı Karşıyaka Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak galanın ardından, 31 Temmuz, 1-2 Ağustos'ta aynı yerde, 3 Ağustos'ta Bodrum'da, 4 Ağustos'ta Çeşme Alaçatı'da, 6 Ağustos'ta İzmir Bornova'da, 7 Ağustos'ta Ayvalık'ta, 8 Ağustos'ta Altınoluk'ta, 9 Ağustos'ta Çanakkale'de, 11 Ağustos'ta Marmaris'te, 12 Ağustos'ta Datça'da, 13 Ağustos'ta Denizli'de ve 14 Ağustos'ta Antalya'da sahnelenecek.

Oyun yeni sezonda İstanbul'da Tiyatro İstanbul'un Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki yerleşik salonunda, ekimde Ankara'da, daha sonra da Anadolu turnesinde izleyiciyle buluşacak. Oyunun biletlerini www.biletix.com ya da gişelerden alınabilecek.