Ithzak Perlman adı, bütün dünyada keman ile özdeşleşir. Perlman'ın bu çalgı üzerindeki olağanüstü hâkimiyeti, çalgısının tüm olanaklarını sonuna kadar kullanarak yarattığı müzik, ona binlerce hayran kazandırmanın yanı sıra bir icracı ve orkestra şefi olarak tarihe geçmesini sağlamıştır. Perlman,  taçlı başarılarla süslü parlak icracılık ve şeflik kariyerinin yanı sıra eğitimci olarak da istisnai bir üne sahiptir.

Ithzak Perlman, dünyanın ünlü konser salonlarında, büyük orkestralar ve  en iyi şeflerle çalmış, klasik müzik dünyasını fethetmiş olabilir. Ancak bir o kadar başarılı olduğu televizyon dünyası onun tanınırlığının artmasını sağlamıştır. Televizyon dünyasında sahne sanatlarına ilişkin yer aldığı programlar Perlman'a dört Emmy Ödülü kazandırmıştır.  Perlman, David Letterman ile yaptığı The Late Show, Sesame Street (Susam Sokağı), The Frugal Gourmet, The Tonight Show programlarıyla her yaştan milyonlarca televizyon izleyicisini eğlendirirken bilgilendirmiştir.

Sanatçının en gurur verici başarılarından bir tanesi de Steven Spielberg'in Akademi Ödülü kazanan filmi Schindler'in Listesi'nde besteci John Williams ile yaptığı işbirliğidir. Filme keman sololarıyla dâhil olan usta sanatçı ayrıca müziği Tan Dun tarafından bestelenen Zhang Yimou'nun Hero  filminde ve müziği John Williams tarafından bestelenen Rob Marschall'ın Memoirs of a Geisha filminde keman solisti olarak görev almıştır. 2008 yılında yaptığı albümlerin mükemmelliği nedeniyle Yaşam boyu Grammy Ödülü ile onurlandırılan Sanatçı albümleriyle düzenli olarak en çok satanlar listesine girmiş ve bu durum on altı kez Grammy Ödülü kazanmasını sağlamıştır.

Gerek sahnede gerekse kameralar karşısında ve kişisel konularda engelliler adına güçlü ve etkili bir konuşma şeklini benimseyen Perlman, müzik sevgisinin ve azmin tüm engelleri aşabildiğinin en başarılı kanıtıdır.  30 Mayıs 2015 Cumartesi akşamı saat 21.30'da AASSM'de yapılacak Ithzak Perlman konserinin biletleri Biletix'den alınabilir.