Gün boyu süren 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı etkinliklerindeki coşku, dün akşam büyük bir katılım ile gerçekleştirilen Fener Alayı ile doruğa ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte adeta İzmirlilerle bütünleşerek 9 Eylül’ü kutladı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Fener alayında Başkan Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu vatandaşlara karanfiller vererek kurtuluş bayramlarını kutladı. Gündoğdu Meydanı’na kadar büyük bir kalabalık ile birlikte yürüyen protokol mensupları, evlerinin balkonlarına çıkarak kurtuluş coşkusunu alkışlayan vatandaşlara da el sallayarak selam verdi. Türk bayrakları ile yürüyen kortej, kentte renkli görüntüler oluşturdu.

Gündoğdu Meydanı’nda sona eren Fener Alayı’nın ardından kutlamaya katılan İzmirlilere seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, coşku ve duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi. İzmirlilerin coşkusundan çok etkilendiğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm Türkiye’nin kurtuluş bayramını kutlayarak şunları söyledi:“Bu kalabalık Atatürk sevgisinin göstergesi. İzmir varoldukça, İzmirliler varoldukça 9 Eylüller ilelebet kutlanacaktır. 9 Eylül gününü çakma ‘Dünya İzmirliler Günü’ olarak ilan etmeye çalışanlar, İzmirlilerden Gündoğdu Meydanı’nda cevabını almıştır. Diri olmak zorundayız. Atatürk ilke ve inkılaplarını savunmak zorundayız. Ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Ne mutlu 9 Eylül’ü bize verenlere. Hepinizi sabahtan beri katıldığınız törenler için, bu coşkunuz için, bu inancınız için kutluyorum. Türkiye’nin en demokrat kentinden, Türkiye’nin en aydınlık kentinden, yani İzmir’den hepinize selam olsun.”

Gündoğdu Meydanı’nda kurulan büyük sahnede nefes kesen gösterileriyle tüm Türkiye’nin gururu olan Türk Yıldızları ekibini de ağırlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, katkılarından dolayı  teşekkür plaketi verdi. Türk Yıldızları ekibi de Başkan Kocaoğlu’na ekip fotoğraflarını hediye ederek, “Kanatlarımızın altında daima özgürsünüz”dediler.

Gündoğdu Meydanı’nda sürprizler bununla da sınırlı kalmadı. Gençlerin sevgilisi olan “Manga” grubunun coşkulu konserinden önce meydandan ve İzmir’in dört bir yanından atılan havai fişekler ile  kent adeta bir gösteri alanına dönüştü. Büyülü bir ortamda hem havai fişekleri hem de  canlı müzik eşliğinde eğlencenin doruğuna ulaşan İzmirliler muhteşem bir bayram gösterisine imza attı.

İzmir ışıl ışıl

Kent geneline yayılan kutlamalar Gündoğdu Meydanı ile aynı anda Karşıyaka, Güzelyalı ve Bayraklı’daki konserlerle sürdü. Saatler 21.00’i gösterdiğinde Körfez’in iki yakasında taraftarların yaktığı meşaleler ve havai fişek gösterileriyle İzmir adeta bir ışık seline büründü.