İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçkin tiyatro oyunlarını İzmirli sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir, Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Halktan Biri’ adlı oyunu Kültürpark İzmir Sanat’ta yarın akşam (9 Ağustos 2014 Cumartesi) saat 20.30’da izleyicinin beğenisine sunacak.

Sam Bobrick’in yazdığı, Ekin Tunçay Turan’ın çevirdiği oyunun yönetmeni Arif Akkaya. Mehmet Atay ve Mahir İpek’in başrollerini paylaştığı Halktan Biri’nin dekoru ise Sertel Çetinel’e ait.

Oyunda; işini kaybetmiş sıradan bir Amerikan vatandaşı olan Travis, ülke yönetiminden memnun olmadığı için “duyarlı” bir vatandaş olarak Başkan’a hakaret içerikli mektuplar yazmaya başlar. Başkan, yazılan mektuplardan rahatsız olduğu için bir FBI ajanını göndererek onu bu işlerden vazgeçirmeye çalışır.  Vazgeçirilmek için kendisine sunulan iş tekliflerini kabul eden Travis, devamlı hayal kırıklığına uğrar ve her hayal kırıklığı sonrası mektup yazmaya devam eder. İkinci kez seçilen Amerika Başkanı bu kez krallığını ilan eder. Oyun, ölüm fermanını hazırlayan Başkan’a Travis’in büyük sürpriziyle son bulur.

Detaylı bilgi ve 1 TL’lik biletler için İzmir Sanat’ın 293 40 49 ve 293 34 79 ile İsmet İnönü Sanat Merkezi’nin 293 46 04 numaralı telefonları aranabilir, www.izmir.bel.tr/kultursanat, facebook.com/izmirbuyuksehirbel adreslerinden yararlanılabilir.