Kentin en prestijli kültür-sanat mekanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), bahar ayına birbirinden seçkin konserlerle “hoş geldin” diyecek. 10 Grammy ödüllü Bobby McFerrin, İlhan Şeşen, Kürşat Başar ve Burçin Büke, Bodrum Oda Orkestrası ve Çağ, Esen, Başar Can Trio ve önemli müzik grupları Mart ayı içinde İzmirli sanatseverlerle buluşacak.
“Don’t worry, be happy” şarkısı ile 1988’de dünyadaki tüm listelerin en tepesine yerleşen 10 Grammy ödüllü Bobby McFerrin, 2 Mart Pazartesi günü İzmirliler ile bir araya gelecek.

Aynı gün Kültürpark İzmir Sanat’ta Can Bağdar Bilen piyano resitali verecek. Bilen, Mozart, Bach, Chopin ve Rodion Schedrin’den çalacağı bestelerle İzmirlilere klasik müzik ziyafeti sunacak. Ücretsiz konserin başlama saati 20.00.
3 Mart Salı günü, “Gülşen Tatu, İris Şentürkler’in “Flüt ve Piyano Resitalı” var.
14 Mart Cumartesi günü, “Çağ Erçağ, Esen Kıvrak, Başar Can Kıvrak Trio” oda müziği grubu konser verecek. Konserde Esen Kıvrak (Keman), Çağ Erçağ (Viyolonsel), Başar Can Kıvrak (Piyano) sahne alacak.
18 Mart-13 Nisan tarihleri arasında Çetin Emeç Sanat Galerisi, “Yasaklar” isimli karma sergiye ev sahipliği yapacak. Açılışı saat 18.00’de gerçekleşecek sergide fotoğraf, baskı, heykel, resim gibi bir çok sanat dalında “yasakları” konu alan eserler olacak. Sergiye yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sanatçı katılacak.

23 Mart Pazartesi günü, “Lepidus Quarted, Emre Elivar” oda müziği grubu müzikseverlerle buluşacak. Birinci kemanda Lukas Stepp, ikinci kemanda Çağlar Haznedaroğlu, viyolada Öykü Koçoğlu, viyolonselde Yılmaz Bişer, piyanoda Emre Elivar sahneye çıkacak.
24 Mart Salı akşamı “İki Viyola ve Piyano” konseri ile viyolada Barış Kerem Bahar ile Beste Tıknaz Modiri, piyanoda Talia Özlem Baltacılar İzmirlilerle buluşacak.

25 Mart Çarşamba akşamı AASSM’de bu kez “Bodrum Oda Orkestrası”nın konseri var. Gecede bariton Altuğ Dilmaç solist olarak yer alacak. Konserin şefliğini ise Nesrin Bayramoğulları yapacak.
25 Mart günü Küçük Salon’da ayrıca “Zurich Marimba Duo” konseri gerçekleşecek. Gecede Lerzan Tuncer ve Raphael Christe solist olarak sahneye çıkacak.

Yine 25 Mart Çarşamba günü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, saat 20.00’de İsmet İnönü’de konser verecek. 
26 Mart Perşembe günü “Klasik Musiki Tarihimizden Sayfalar” isimli programla Türk musikisi konseri gerçekleşecek. Halil İbrahim Yüksel’in hazırladığı programın sunumunu Yrd. Doç. Dr. Soner Akşehirli yapacak.
Mart ayının kapanış konserini ise 31 Mart Salı akşamı İlhan Şeşen, Kürşat Başar ve Burçin Büke üçlüsü, “İki Aşk Adamı ve Bir Virtüöz” isimli programla yapacak. Konserde İlhan Şeşen’e ait bestelere gazeteci-yazar Kürşat Başar saksafonu, Bürçin Büke ise piyanosu ile eşlik edecek. İzmirliler konserde müzik ziyafetinin yanı sıra, sanatçıların eğlenceli sohbetlerine de tanık olacak.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirilecek Bobby McFerrin ve Bodrum Oda Orkestrası ile İlhan Şeşen, Kürşat Başar, Burçin Büke konseri dışındaki diğer konserler Küçük Salon’da olacak. AASSM’deki tüm etkinliklerin başlama saati 20.00.
Konserlerin biletleri www.aassm.org.tr ile www.izmir.bel.tr/Kultursanat adreslerinden ya da AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezleri’nden temin edilebilecek.

Kukla günleri başlıyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile 5 -22 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek “9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, kentte festival coşkusu estirecek.  İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin 5 noktasında çocukları ücretsiz kukla gösterileri ile buluşturacak. 9 Mart Pazartesi günü Bornova Kültür Merkezi’nde Bulgaristan,  “Çılgın Kuklalar” oyununu sunacak.
10 Mart Salı günü Polonya, Ord. Prof. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda “Hrynek’in Sirki” isimli oyunla kukla severlerin karşısına çıkacak. Aynı oyun 12 Mart Perşembe günü Karabağlar Bozyaka Kültür Merkezi’nde oynanacak.  13 Mart Cuma günü “Çılgın Kuklalalar” Çiğli Kültür Merkezi’ne konuk olacak. 16 Mart Pazartesi günü İtalya,  “Bir Çocuk ve Bir Penguen Hikayesi” kukla gösterisi  ile çocukları sevindirecek. 5 noktadaki 10 gösterim saat 10.00 ile 14.30 saatlerinde başlayacak.