Senaryosu Turan Kalle'ye ait olan ve Aydın, Muğla ve Denizli'de yapılacak dizi çekimleri için hazırlıkların sürdüğünü belirten Tuğçe İlhan Yavaş Avcı, "Türk kadınının milli mücadele yılları sırasında sergilediği kararlılığı, cesaretini
ve çektiği sıkıntıları anlatan böyle bir dizide rol almaktan dolayı çok büyük mutluluk ve heyecan duyuyorum" dedi.
Ankara'da faaliyet gösteren KUTER Grup adlı bir basın yayın ve danışmanlık ve organizasyon firması sahibi Adem Koçyiğit'e ait dizi projesinde özellikle genç yeteneklere yer verilmesinin çok önemli olduğunu anlatan Avcı, şöyle konuştu: "Bu dizide İzmir'den tek rol alan kişi benim. Bana böyle bir teklif gelince hiçbir şekilde tereddüt etmeden kabul ettim. Benim hayattaki en büyük hayallerimden birisi de Milli Mücadele yıllarındaki bir Türk kadınının hayatının anlatıldığı böyle bir dizide rol almaktı."
Yıllar önce vefat eden babasına da bu konuda yemin ettiğini söyleyen Avcı, şunları söyledi: "Böylece babama verdiğim söz gerçekleşmiş oldu. Bunun için de ayrıca mutluyum." Filmde hangi sanatçıların başrolde oynayacağı ve hangi ulusal kanalda ve ne zaman yayınlanacağı konusunun henüz gizli tutulduğunu söyleyen Avcı, dizinin toplumun tüm kesimleri tarafından büyük beğeniyle izleneceğini ve diğer dizileri geride bırakacağını sözlerine ekledi.