Yeni yılın ilk konserinde, Türkiye’de ilk kez seslendirilen “2. Dünya Savaşı İçin Bestelenmiş Rus Ezgileri” ile Karşıyakalı sanatseverlerin karşısına çıkan, şef Gürer Aykal yönetimindeki Orkestra, izleyenleri büyüledi. Biletleri kısa sürede tükenen konserde, bariton Prof. Dr. Mesut İktu da solist olarak sahnene aldı.
65 kişilik Karşıyaka Filarmoni Orkestrası’nın Genel Müzik Direktörlüğü görevini de yürüten dünyaca ünlü şef Gürer Aykal yönetiminde gerçekleşen 2013’ün ilk, sezonun ikinci konseri bir Türkiye prömiyeri özelliğini de taşıyordu. Tarihin en kanlı savaşlarında biri olan İkinci Dünya Savaşı döneminde Rus şairlerin şiirleri üzerine bestelenen ezgiler Türkiye’de ilk kez seslendirildi.

Konserin solisti bariton Mesut İktu seslendirdiği şarkıları oda orkestrasına kendi  düzenlemiş ve Belarus’ta sahnelemişti. Konserin ilk bölümünde sekiz ayrı bestecinin eserleri orkestra tarafından sahnelenirken, solist bariton Mesut İktu’da kendi düzenlemesi eserleri seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise P.İ. Çaykovski’nin senfoni No. 1 Sol Minör, Op. 13 “Kış Düşleri” seslendirildi.

Konserin sonunda, Karşıyaka Filarmoni Orkestrası izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.