Genel sanat yönetmenliğini Zekeriya Hocalar'ın yaptığı ve tamamı amatör oyunculardan oluşan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu; 20. gurur yılında kendi izleyici rekorunu kırdı. Başarılı ekip, 2015-2016 sezonunda tam 30 bin 650 tiyatroseverin karşısına çıktı. Ziya Gökalp Kültür Merkezi ve Ahmet Piriştina Kültür Merkezi sahnelerinde toplam 86 oyun sergilendi.

ÇOCUKLAR TİYATROYU SEVDİ

Sezon boyunca her hafta sonu yetişkinler için 'Ayak Bacak Fabrikası' oyununu sahneye taşıyan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu; çocukları da 'Peter Pan', 'Tembel Karınca Çiçi' ve 'Çizmeli Kedi' oyunlarıyla buluşturdu. Ücretsiz olarak sergilenen oyunlar sayesinde binlerce çocuğu tiyatroyla tanıştıran ekip, hem miniklerden hem de yetişkinlerden büyük ilgi gördü. Topluluk, Karşıyakalıların yanı sıra Söke, Nazilli, Kemalpaşa, Menemen gibi çevre ilçelerden gelen konuklarını da tiyatroya doyurdu.

YAZ KURSU AÇILIYOR

Öte yandan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, ekibe yeni yetenekler kazandırmak amacıyla yaz aylarında tiyatro kursu açacak. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek eğitimlere katılan ve başarılı olan kursiyerler, topluluğun önümüzdeki sezonda sahneye taşıyacağı oyunlarda rol alma fırsatını yakalayacak.

"KÜLTÜR VE SANAT KENTİ"

Karşıyaka Belediyesi olarak kültür ve sanatın her dalına destek olmak için çalıştıklarını belirten Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Belediye Tiyatromuz, Türkiye'de bir yerel yönetim tarafından kurulan ve 20. yılına ulaşan ender topluluklardan biri. 20 yıla sayısız oyun sığdıran, on binlerce izleyiciye ulaşan ve başarısını çok önemli ödüllerle taçlandıran ekibimizi bir kez daha kutluyorum. Ulaştıkları seyirci rekoru da kültür ve sanat kenti Karşıyakamıza çok yakıştı. Her zaman ve her şartta, sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceğiz." dedi.