İzmir doğumlu Ressam Sayra İnce Muran tarafından kurulan Kırmızı Ardıç Kuşu Sanat Galerisi kurulduğu 1997 yılından bu yana projeler ve yayınlar içeren hem farklı ülkelerden hem de yerli çağdaş sanatçıyı sanatseverler biraraya getiriyor. Kırmızı Ardıç Kuşu sanat galerisi kurucusu, İzmir doğumlu Ressam Sayra İnce Muran, uzun yıllar Almanya/Köln'de serbest sanatçı olarak çalıştıktan sonra, 1997 yılında İzmir'e geri dönerek, Alaçatı'ya ilk sanat galerisi kazandıranlardandır. Muran, "Alaçatı'nın artistik farkı, hatta büyüsü beldenin proje üretebilmesinden, en önemlisi de varolanı ve değerlerini muhafaza etmekten, elimizdekileri korumaktan ve kaynaklanıyor" dedi.

Ressam Muran, "Temsil ettiğimiz sanatçıların kariyerlerinde yardımcı olabilmek,  adı yerleşmiş bilinen sanatçılarımızın yanında genç sanatçıları da keşfetmeyi ve desteklemeyi canı gönülden iş edindim. Galerici ile sanatçı uzun yol arkadaşıdır, sadece sergi bazlı değil, uzun vadeli çalışıyoruz, sanatçılarla birlikte yürümeyi çok seviyorum" diye konuştu.

"Alaçatı'da 2 tane galerimiz var, 3.galerimizi Almanya'nın  Köln şehrinde açmak üzere çalışmalarımıza başladık.Türk sanatçılarının çağdaş ve modern eserlerini başka ülkelere taşıma fikriyle de onur duyuyorum. Kırmızı Ardıç Kuşu kurulduğu günden bu yana projeler ve yayınlar içeren hem farklı ülkelerden hem de yerli çağdaş sanatçıyı sanatseverler, koleksiyoncular ve basın mensuplarıyla buluşturdu. Yerel sanatın Alaçatı'dan konumu itibariyle dünya pazarına ihraç edilebilmesini sağlayabilmenin de haklı gururunu yaşıyorum" dedi.