Kasım ayında gerçekleşmesi planlanan festivale şimdiye kadar 51 ülkeden 500'ün üzerinde film başvuruda bulundu. Bu yıl bin 200'ün üzerinde film başvurusu bekleniyor.İzmir'in uzun soluklu ve kesintisiz devam edenUluslararası İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 16. kez gerçekleşecek. Kasım ayında düzenlenmesi planlanan festivalin hazırlıkları devam ediyor. Şimdiye kadar 51 ülkeden 500'ün üzerinde filmin başvuruda bulduğu festivale bu yıl bin 200'ün üzerinde filmin başvuracağı tahmin ediliyor. Merkez film gösterim salonunun yanında İzmir'deki tüm üniversitelerde film gösterimlerinin yapılarak daha çok filmin daha çok izleyiciye ulaştırılması hedeflenirken, İzmirli sinemaseverler için festival boyunca etkinlikler ve atölye çalışmalarının gerçekleştirilmesi için de çalışmalar sürüyor.

Avrupa Festivaller Derneği'ne akredite olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'ni yurtdışında tanıtmak ve festivali Avrupa standartlarının üzerine çıkarmak amacıyla çalışmalarını sürdüren festival direktörü Yusuf Saygı, Bremen Film Büro yetkilileriyle Almanya'da bir araya geldi. Birçok sinema birliğiyle görüşmeler yaparak Berlin Film Festivali Film Market Bölümü Creative Europa Medya'nın yetlilileriyle fikir alışverişinde bulunan Saygı, "Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Creative Europa Medya programına göre kısa film festivallerinde en az 400 film yayını gerekiyor. Bizim hedefimiz İzmir'de, düzenleyeceğimiz etkinlikler ve atöyle çalışmalarıyla, gösterimini yapacağımız 400 filmle beraber Avrupa standartlarının üzerinde bir kısa film festivali düzenlemek" dedi.

'Hedefimiz daha çok izleyiciye ulaşmak'

Festivali tüm İzmir'e yaymayı ve her geçen yıl ilgiyi arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Saygı, "Geçen yıl Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak, Bornova, Buca ve Karşıyaka Belediyelerinin ve üniversitelerin desteklerini aldık. Bu yıl da İzmir'in desteğini korumak ve festivali tüm İzmir'e yaymak istiyoruz. Merkez film gösterim salonunun yanında İzmir'deki tüm üniversitelerde film gösterimleri yaparak daha çok filmin daha çok izleyiciye ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca Oktostore ile yapılan anlaşma sonucunda tüm sinemasever arkadaşlara festival süresince son teknolojilerin tanıtıldığı atölyeler düzenlenecek" diye konuştu.