Dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, İsmail Saymaz, Ataol Behramoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Doğan Hızlan, Murathan Mungan, Büşra Yılmaz, Erdil Yaşaroğlu, Ayşe Kulin, Muzaffer İzgü, Ahmet Telli, Banu Avar, Üstün Dökmen, Fehim Taştekin, Selçuk Erdem, Azra Kohen, Enver Aysever, Mustafa Armağan, Pelin Çift, Osman Pamukoğlu, Eren Erdem, Mavisel Yener, Aret Vartanyan, OT Dergisi ve Uykusuz Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşacak. İzmirli şair-yazar Hüseyin Yurttaş, 21. İzmir Kitap Fuarı'nın onur konuğu olacak. 1946 yılında Foça'da dünyaya gelen Hüseyin Yurttaş, Edirne Erkek İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra 1983 yılına kadar çeşitli illerde öğretmenlik yapmıştır. Şiirleriyle 1960 sonrasının ikinci kuşak şairleri arasında toplumcu yönüyle dikkat çeken Yurttaş, İzmir merkezli sanat ve edebiyat dergileri Dönemeç ve Ünlem'in çıkışına ve yayımına katkıda bulunmuştur. Öykü, roman, şiir ve çocuk kitapları bulunan Hüseyin Yurttaş, önemli edebiyat ödüllerinin de sahibidir. Fuar boyunca kendisinin de katılımıyla onur konuğumuz Hüseyin Yurttaş için çeşitli paneller ve söyleşiler düzenlenecek.

Yeni Nesil Yazarlar TÜYAP'ta

Çok sayıda genç okura ulaşan yeni nesil yazarlardan Koray Yersüren, Emine Can ve Merve Akıncı 16 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da düzenlenecek söyleşide kendi yazarlık serüvenlerini anlatmak üzere okurlarıyla bir araya gelecek.
İzmir Kitap Fuarı, dokuz gün boyunca üç sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 100. yaşını kutladığımız Behçet Necatigil'i, Yapı Kredi Yayınları ile birlikte düzenleyeceğimiz "Sevgilerde / Behçet Necatigil 100 Yaşında Sergisi" ile anacağız. Necatigil'in aile arşivinden yararlanılarak kurulan bu foto-biyografik sergi fuar süresince ziyarete açık olacak.

Fuarda Sadık Karamustafa'nın küratörlüğünde, Tan Oral çizgilerinden oluşan bir karikatür sergisi de yer alacak. "Çizgili Aydın Okumaları" sergisi, aydın sorunsalının irdelendiği seçilmiş Tan Oral karikatürlerinden oluşmakta.
Aynı zamanda Semih Poroy'un çizgilerinden oluşan "Feklavye" isimli sergi, fuar boyunca İzmirli kitapseverlerin ziyaretine açık olacak. Girişin ücretsiz olduğu 21. İzmir Kitap Fuarı, 16-23 Nisan 2016 tarihleri arasında 11.00-20.00, fuarın son günü olan 24 Nisan 2016 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.