Söke'nin 600 nüfuslu Ağaçlı Mahallesi'nde dört yıl önce hizmete açtığı kahvehanede kitaplık kuran Haluk Yalçınöz, okuma oranını artırmak ve kitap okumaya dikkat çekmek için işyerine gelerek kitap okuyana çay bedava kampanyası başlattı. Yapılan bu kampanya kamuoyunda yankı bulunca çok sayıda yazar, işletmeye kitap bağışı yaptı. Kitaplığını büyüyen Yalçınöz, yazar ve şairlerin ziyaret ettiği, kitap sohbetlerinin yapıldığı bir kültür ortamı yarattı. Yalçınöz son olarak Söke Belediyesi'nin de desteğiyle ilçenin ilk edebiyat şölenini düzenledi. 22 yazarın katıldığı şölende, yayınevleri ve yazarlar kitaplarını, mahalle halkı da yöresel ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

'AMACIM OKUMA ORANINI ARTIRMAK'

Amacının okuma oranını artırmak olduğunu vurgulayan Haluk Yalçınöz, başlattığı kitap okuma kampanyasının şölene dönüşmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yalçınöz, "İlk başladığımda böyle bir şey olacağını hiç hayal edememiştim. Biz bir kıvılcım yaktık. O kıvılcım şimdi gittikçe büyüyor. Bu işe kahvehanemde başladım. Amacım mahallemdeki okuma oranını artırmaktı. Oldukça yükselttik. Okuyan bir köy, okuyan bir ülke olmayı umut ediyoruz. 1998'de Söke Yavuz Selim Lisesi'ni dereceyle bitirmeme rağmen maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadım. Okuma özlemimi bu şekilde gidermeye çalıştım" dedi.

Etkinliğe katılan Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran ise böyle bir organizasyon içinde yer almaktan onur duyduğunu belirterek, Yalçınöz'e desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Toyran, "Bu organizasyona biz ne kadar destek verdiysek tüm fikirler Haluk Yalçınöz'den çıktı. Biz de üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Çok güzel bir şölen oldu" dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Bilgiç ise Ağaçlı Mahallesi'nde böyle organizasyonun yapılmasının mahalle halkını olduğu kadar kendisini de oldukça sevindirdiğini söyledi.

YEREL ÜRÜNLER DE SERGİLENDİ

Edebiyat şöleninde yerel ürünler de sergilendi. Şölene katılan yüzlerce kiş, yerel ürünlere yoğun ilgi gösterdi. Yazarlar imzaladıkları kitapları hediye etti. Halkoyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla şölen sona erdi.