Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 19 Nisan Cuma akşamı düzenlenecek konserde şef Naci Özgüç yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestırası’na solist olarak, Keman’da Ersun Kocaoğlu, Theremin’de Caroline  Eyck , Bas Flüt’de Bülent Evcil , Recorder’da Çağatay Akyol ve Perküsyon’da Aykut Köselerli eşlik edecek.

Programda, L.van Beethoven’in Keman Konçertosu ile Fazıl Say’ın 2 nolu senfonisi seslendirilecek. Bu önemli konserin başlama saati 20.30 olarak belirlendi.

NACİ ÖZGÜÇ ‘şef’

Naci Özgüç, genç kuşak orkestra şeflerimizin en yetenekli ve üretken sanatçılarından biri olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın şefliğini ve genel müzik direktörlüğünü yapmaktadır.

Konservatuarda Gürer Aykal ve Rengim Gökmen'le şeflik çalışan Naci Özgüç, öğrencilik yıllarında piyanist Fazıl Say'la ortak çalışmalar gerçekleştirmiş, bu kapsamda Mithat Fenmen 'in Konçertino başlığını taşıyan piyano ve orkestra için eserini Say'ın solistliğinde Ankara Devlet Konservatuarı Büyük Orkestrası'yla yorumlamıştır.

Türkiye'deki Devlet Senfoni Orkestralarını ve Bilkent Senfoni Orkestrası'nı yönetmiş olan genç orkestra şefi, Ankara Devlet Operasında Kurt Weill'in "Mahagony", Mozart'ın "Zaide" başlıklı eserlerin ilk temsillerinde orkestrayı yönetmiş, Turgay Erdener'in "İstanbulname" adlı komik operasının dünyada ilk sahnelenilişini gerçekleştirmiştir. Senfonik müzikte başarılara imza atan Özgüç'ün "dünya prömiyeri" özelliğiyle yorumladığı orkestra yaratısı ise Turgay Erdener’in "Mi'den Dört Bölüm" başlıklı eseridir. Naci Özgüç, Fazıl Say'ın "Nazım" adlı "solocular, piyano, karma koro ve orkestra için" kompozisyonun da dünya prömiyerine şef olarak imza atmaktadır.