Bu ayki temasını 'Kentte, yurtta ve dünyada barış' olarak belirleyen Konak Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki standında şiir ve türkülerle kutladı. Kültüpark 3 No'lu holde yer alan stantta gerçekleşen etkinlikte Sinem Atasoy ünlü şairler Melih Cevdet Anday, Cahit Sıtkı Tarancı, Edip Cansever ve Turgut Uyar'ın şiirlerini seslendirdi. Barışa duyulan özlemin dile getirildiği etkinlikte sanatçı Arzu Kurun da türküleriyle fuar ziyaretçilerine müzik dolu bir akşam yaşattı. Emre Uyumaz'ın gitarıyla eşlik ettiği dinletide halk ozanı Aşık Veysel'in eserlerinin yanı sıra pek çok sevilen türkü de seslendirildi.

Minikler kukla yaptı

Bu yıl 'Bir Ömür Konak' temasıyla fuara katılan Konak Belediyesi'nin standında dikkat çeken bir diğer etkinlik ise kukla sanatçısı Deniz Özgökbel yönetiminde gerçekleşen kukla atölyesi oldu. Anne babalarıyla birlikte fuara gelen çocuklar kukla sanatçısı Özgökbel'den Türk Gölge Oyunu'nun en önemli karakterlerinden Hacivat ile Karagöz'ün kuklalarının nasıl yapıldığını öğrendi. Bir saat süren kukla çalışmasında yeteneklerini sergileme fırsatı bulan çocuklara keyifli çalışma sonunda yaptıkları kuklalar armağan edildi.

Karikatürler yüz güldürdü
 

Konak Belediyesi'nin fuar standını ziyaret edenler ayrıca karikatürist Yıldırım Yıldırımöz'e portrelerini de çizdirebiliyor. Saatler öncesinden isimlerini yazdırarak sıraya giren ziyaretçiler esprili bir dille çizilen karikatürlerini görünce gülümsemekten kendilerini alamıyor. Her gün 10 kişinin karikatür portresini çizen Yıldırımöz, çizimleri fuar hatırası olarak onlara armağan ediyor. Başarılı çizimleriyle dikkat çeken karikatürist Yıldırım Yıldırımöz fuar süresince Konak Belediyesi standında çizimleriyle yer almaya devam edecek.