17 Nisan Cuma günü Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek şenlik birbirinden renkli oyun ve gösterilere ev sahipliği yapacak. Binlerce çocuk gün boyu sürecek oyun ve renkli gösterilerle doyasıya eğlenecek. Geçmişin unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını yeniden canlandırmayı amaçlayan ve çocukları sokaklarda özgürce oyun oynamaya davet eden şenlikte, seksekten ip atlamaya, yakan toptan bezirgan başına kadar pek çok oyun oynanacak. Müzik ve dans gösteriyle renklenecek şenlik çocuk olmanın keyfini yaşatacak.

Gün boyu eğlence

Konak Belediyesi'nce bu yıl altıncısı düzenlenecek Sokak Oyunları Şenliği, 17 Nisan Cuma günü sabah saat 11.00'da Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde başlayarak renkli kortej yürüyüşüyle devam edecek. Kortejde Konak'taki çeşitli okullardan 600 öğrencinin yanı sıra Konak Kent Konseyi Çocuk ve Engelli Çocuk Meclisi, Soma Halkevleri, Sokak Çocuklarını Koruma Derneği ve Konak Belediyesi Çocuk Korosu üyeleri de yer alacak. Tüm çocuklara açık olan şenliğe mülteci çocuklar da katılarak, onlar da oyun oynamanın keyfini doyasıya yaşayacak. Palyaço, kukla ve dans gruplarının eşlik edeceği dev kortej, çocukların oyun oynamanın tadını doyasıya yaşayacakları Gündoğdu Meydanı'ndaki şenlik alanına yürüyecek. Burada Kordon'un çimleri üzerinde özgürce oyun oynayacak çocuklar bir yandan da dans, yüz boyama, çamurdan heykel yapımı, resim çalışması gibi eğlenceli gösteri ve etkinliklere de katılabilecek. Şenlikte ayrıca Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde birçok oyun oynanacak. Eğlenceli bir gün yaşayacak olan çocuklar kendi yaptıkları uçurtmaları da şenlik alanında uçurarak gökyüzünü renklendirecekler.

Her oyun bir özgürlük alanıdır

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu yıl çok daha coşkulu kutlayacaklarını söyledi. Çocukların sokaklarda özgürce oyun oynamasını istediklerini belirten Pekdaş, "Her oyun bir özgürlük alanıysa, istiyoruz ki çocuklarımız da bu özgürlük alanını bol bol solusun ve oyunlarda yaşayarak öğrensin. Oynarken kendi dünyalarını tasarlasınlar. Oyunlarında büyürken bir şehrin kültürünü daha da zenginleştirsinler. İşte bunun için çocuklarımıza yönelik Sokak Oyunları Şenliğini hazırladık" dedi. Pekdaş, tüm çocukları 17 Nisan Cuma günü Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek Sokak Oyunları Şenliğine davet etti.