16 Temmuz’da başlayacak ve Eylül ayı sonuna kadar devam edecek Sokakta Sinema adlı etkinlik kapsamında her çarşamba Konak’ın farklı bir mahallesinde sinema gösterimi yapılacak. Mahallelerde kurulacak beyazperdeden İzmirlilere nostaljik sinema keyfi yaşatılacak. Eski açık hava sinemalarının ruhunu yaşatmak amacıyla başlatılan etkinlikte film izlemeye gelenlere gazoz ve çiğdem ikram edilecek.

AÇILIŞI TAÇSIZ KRAL YAPACAK

Etkinliğinin ilki İzmir’in tarihi semti Damlacık’tan başlatılacak. Konak Tünelleri gerekçe gösterilerek yok edilmek istenen Damlacık semti sakinleri 16 Temmuz Çarşamba günü saat 21.30’da kurulacak beyazperdeden Damlacıkspor’dan yetişip Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Metin Oktay’ın, ilk kez kamera önüne geçtiği Taçsız Kral Metin Oktay filminin özel gösterimini izleyecek. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı, senaryosunu Safa Önal’ın yazdığı filmde Metin Oktay’a Ayten Kaçmaz, Gönül Yazar, Ajda Pekkan ve Erol Taş gibi ünlüler eşlik ediyor.

SOKAKLAR  ŞENLENECEK

Etkinlik kapsamında 23 Temmuz Çarşamba günü ise yine Damlacık’ta bu kez İzmir’in yetiştirdiği yönetmenlerden Tanzer Güven’in İçinden İzmir Geçen Filimler adlı belgeseli gösterilecek. Sokakta kurulacak beyazperdeden gazoz ve çiğdem eşliğinde Türk sinema tarihinde İzmir’de çekilmiş filmlerin anlatıldığı belgeseli izleyenler İzmirliler eski görüntülerle geçmişe giderek nostalji dolu bir gece geçirecek. Sokakta Sinema etkinliği Damlacık’ın ardından Hatay, Gültepe, Mersinli, Kılıçreis, 2.Kadriye, Zafertepe, Güzelyalı, Güneşli ve Gürçeşme mahallelerinde devam edecek.