Diğerine ulaşmak ve diğerinde var olmak. Ve bu süreçte gösterdiği çabalar çeşitli kültür ve sanatların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bu kültür ve sanatlar tarihin sayfalarında gelişim ve değişimler geçirmiştir. En başta sanat hem kişilerin hem de toplumların durumları ve olguları ortaya koymasındaki en temel köprüdür.  Buna kanıt olarak bir sanat eserinin dünyanın nerdeyse her yerinde benzer bir değeri görmesi gösterilebilir.

Günümüzde yüzyılların geçmesiyle oluşan bu sanatlar daha kolay öğrenilebilir ve ulaşılabilir olmuştur. Artık okullarda resim, müzik ve çeşitli sanat dersleri yıllardır var. İnsanoğlu modern çağ dediğimiz bu çağda artık sanatı çocukluktan itibaren okulda öğrenmeye başlıyor. Elbette bu noktada bazılarımız sanata erişme arzusu noktasında diğerlerinden ayrılıyor. Sanatı en derin yönleriyle içselleştirme isteği ve bunu öğrenme çabası sanatı daha detaylı ve her yönüyle ele alan eğitim kurumları, sanat merkezleri, tiyatrolar, üniversitelerde bölümler ortaya çıkmasına neden olmuştur. Sanatın öneminin farkına varıldıkça bu kurumlar her gün sayıları gittikçe artmaktadır.

Tiyatro Evi kullanımı gittikçe artan internet dünyasında sanat alanında akademik eğitim almak isteyen veya kişisel gelişimlerine katkı amacıyla düşünen ya da tiyatro yapmak gibi sanatı icra etmek isteyenler için bu kurumları bir araya getirdi. Sahne sanatları kursu, dans kursu, müzik kursu, güzel ve görsel sanatlar kursu gibi kategorilere ayırdığı bu okul ve sanat merkezlerini çeşitli arama fonksiyonlarıyla en hızlı şekilde ulaşabiliyorsunuz.  Kurum sayfasına gittiğinizde verilen eğitimler tabı altında kurumun verdiği tüm eğitimleri başlıklar halinde görebiliyorsunuz. İlginizi çeken eğitim veya kursa tıkladığınızda ise bu kursun başladığı - bittiği dönemler, kurs günleri ve saatleri, eğitmenleri, yaş grubu ve seviyeleri, kursun verildiği yer, kurs dersleri ve kursun içeriklerine erişebiliyorsunuz. 

Tiyatro Evi’nde ayrıca mevcut 120’den fazla kurs kategorisinde yine yüzlerce bilgilendirici yazı var. Örneğin oyunculuk kursları kategorisine girdiğinizde; oyunculuk nedir, nasıl oyunculuk yapılır veya oyunculuk bölümleri gibi kategoriyle ilgili makale ve yazıları okuyabilirsiniz.