Bornova Belediye Başkanı CHP'li Olgun Atila, Gezi olaylarındaki duruşu ve Sosyalist Enternasyonel'de yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ihraç edilen oyuncu Levent Üzümcü'yü Bornova Belediyesi Şehir Tiyatroları'na (BBŞT) davet etti.

İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan sonra Türkiye'de belediye ödenekli tek tiyatro olan ve her yıl 5 oyun sahneleyen BBŞT'ye daveti telefonla yapan Atila, şunları söyledi:

"Levent Üzümcü gibi profesyonel ve başarılı bir tiyatrocumuzun BBŞT kadrosunda yer alması bizi çok sevindirir. Bornova'da sanatın her dalı saygı görür. Biz de belediye olarak sanatın her dalına destek vermeye çalışıyoruz. Belediyemiz bünyesinde tiyatro müdürlüğümüz var. BBŞT, tam anlamıyla bağımsız bir anlayışla çalışıyor. Tiyatrocularımız özgür şekilde sanat üretiyor. Bornova'da doğan hemşerimiz olan Levent Üzümcü'yü telefonla arayıp bütün bunları anlattım ve kendisini davet ettim. Levent Üzümcü yalnız değildir. Evimiz Bornova'nın kapıları ona ve sanatına her zaman açıktır."

Üzümcü'nın tekliften onur duyduğunu söyleyip, teşekkür ettiği belirtildi.