Köy meydanında kurulan dijital ekranda gösterilen filmi Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, filmin senaristi Birol Güven ile oyuncular Rasim Öztekin, Müfit Can Saçıntı, Eser Eyüboğlu, Hakan Bulut, Begüm Öner ve vatandaşlar izledi.

Güvençer, gösterim öncesi yaptığı konuşmada, kentin tanıtımına katkı sağlayan film ekibine teşekkür etti.

Senarist Birol Güven ise filmin, "Dünyadaki hırslarınızdan kurtulun" mesajını verdiğini söyledi. 

Çökertme köyü odaklı bir film yaptıklarını ifade eden Güven, "Son birkaç yıldır burada tatil yapıyorum. Burada bir film çekmek istemiştim. O hayalimi gerçekleştirdim. Şu anda filmi yarım milyondan fazla insan izledi. Bir milyonun üzerinde seyircisi olacak gibi gözüküyor. Beklentinin üzerinde. Filmin ilk günden artarak giden bir gişesi var. Bu, çok rastlanılan bir durum değil. Filmler genelde çok izlenir ve giderek düşer. Ama bizim filmimiz vasat başladı, giderek artıyor. Filmi izleyenler etkileniyor" dedi.

Güven, dünyada mekan filmlerinin çok fazla olduğunu dile getirerek, "Kazablanka, Barcelona, Paris gibi mekan filmleri var. Ama bizim ülkemizde maalesef böyle filmler henüz yapılmadı. Bu filmle birlikte Çökertme'nin de dünya çapında tanınan bir yer olacağını düşünüyoruz. Çünkü 'Mandıra Filozofu' yurt dışında da gösterilecek. Yakında televizyon gösterimleri olacak. Dünyanın her yerinde gösterilecek. Biz de burada küçük bir Kazablanka etkisi yapmak istiyoruz" diye konuştu. 

Filmin oyuncularından Rasim Öztekin de eserde hırslardan arındırılmış duyguların verildiğini vurguladı.

Oyuncu Müfit Can Saçıntı ise unutulan misafirpeferliğin Çökertme de görülebileceğini belirterek, herkesi köye davet etti.