Seramik sanatçısı Serap Yurdaer Erboy, öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri projenin, yaklaşık 1,5 yıl önce hayırsever bir vatandaşın okula seramik fırını bağışlaması ile başladığını belirtti.

Sergide, öğrencilerin kendisinin ve güzel sanatlar öğretmeni Özen Köseoğlu rehberliğinde bir yıl boyunca yaptıkları seramik eserler ile çeşitli motiflerle süsledikleri seramik tuğlalardan yapılmış panonun yer aldığını anlatan Erboy, projenin tamamlanması ve eserlerin sergilenmesinin heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Erboy, serginin tüm gelirinin, sokak hayvanlarının korunması için kullanılacağını belirtti.
Sergide öğrencilerin yaptıkları 189 tuğladan oluşan panonun, Alaçatı'da faaliyet gösteren bir otel tarafından satın alındığını kaydeden Erboy, otelin bulunduğu alan itibariyle bunun da çok özel bir anlamı olduğunu dile getirdi.

Erboy, mübadele yılları öncesi beldede liman kıyısında Rumlar tarafından işletilen bir tuğla ve kiremit fabrikası bulunduğu bilgisini vererek, şunları söyledi: "Beldedeki eski taş evlerde kullanılan kiremit ve tuğlalar o zamanlar limanda bulunan bu fabrika hazırlanıyordu. Bizim hazırladığımız tuğla panoyu satın alan otel de geçmişte o fabrikanın olduğu alanda kurulu. Bence bu çok anlamlı bir olay. Bu tuğlaların üzerinde her çocuğun kendi dünyası bulunuyor. Toplam 189 tuğladan oluşan bu pano Alaçatı'ya özgü bir eser olarak orada kalacak."