Türkiye'ye ilk kez İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) daveti üzerine gelen Hollanda Ulusal Balesi, delirmeyi ve hatta ölümü bile zarafetle anlatan "Balenin Hamlet"i Giselle'i oynayacak.  Çağımızın tartışmasız en seçkin koreograflarından Ted Brandsen'in yönetimindeki topluluk, güzeller güzeli Giselle'i ölüme sürükleyen aşkını, Wili'lerin göz kamaştıran uçucu danslarını 13 Temmuz 2012 saat 21.30'da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda sahneleyecek.

Koreografisi, Marius Petipa, Jean Coralli ve Jules Perrot'un koreografilerinden hareketle Rachel Beaujean ve Ricardo Bustamante tarafından yapılan balenin sahne ve kostüm tasarımı uluslararası dansçı ve heykeltıraş Toer van Schayk'a ait. İlk kez 1841'de Paris Operası'nda sahnelendiğinden bu yana bale severlerin en sevdiği ve beğendiği eserler arasına giren Giselle, Amsterdam'daki prömiyerinin ardından da olağan üstü eleştiriler aldı.

Hollandalı eleştirmenlerin dediği gibi; seyircilerini en yüksek kalitedeki dansları ve benzersiz dekorlarıyla iki saat boyunca büyülü ve romantik bir dünyaya götüren Giselle, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda İzmirlileri bekliyor.