Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli öğrencilere eğitim veren Aliağa Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile diğer okullardaki özel eğitim sınıfı öğrencileri özel bir programla protokol ve vatandaşlarla buluştu.

Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, özel öğrencilerin gösterisi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler ve öğrenci velilerinin yoğun katılımı oldu.
Kentte bulunan okulların özel eğitim sınıfı öğrencileri hazırladıkları dans ve oyun gösterilerini heyecan içinde sunarken öğrenciler; öğretmenleri, aileleri ve konuklardan bol bol alkış aldı.


EMİN URAY “ENGELLERİN AŞILMASINDA TOPLUMA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”


Açılış konuşmasını yapan Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray engellilerin topluma kazandırılmasında başta aileler olmak üzere tüm topluma büyük görevler düştüğünü belirterek “Engelli bireylere imkânlar verilirse ortaya çok güzel sonuçlar çıkacaktır. Aliağa Belediyesi’nin desteği ile açtığımız ‘Engelsiz Yaşam Cafe’ tüm Türkiye’ye örnek oldu. Bu önemli projeyi gerçekleştiren Belediye Başkanımız Turgut Oğuz ve tüm belediye çalışanlarına engelli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” dedi.