İtalya Ulusal Sinema Gazetecileri Sendikası tarafından her yıl Sicilya Adası'ndaki Taormina kentinin antik tiyatrosunda düzenlenen törenle sahiplerini bulan Nastri d'Argento ödüllerinin 66'ncısını kazananlar belli oldu.

Nastri d'Argento 2012'de en iyi film ödülünü İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino'nun "This must be the place" filmi kazanırken, en iyi senaryo ödülünü ise İtalyan yönetmen Marco Tullio Giordana'nın "Romanzo di uno strage (Bir katliamın romanı)" aldı.

En iyi erkek oyuncu ödülünü, "A.C.A.B." ve "Romanzo di uno strage" filmlerindeki rolüyle Pierfrancesco Favino, en iyi kadın oyuncu ödülünü ise "Il Cuore Grande delle Ragazze" ve "Posti in Piedi Paradiso" filmlerindeki rolüyle Micela Ramazzoti almayı başardı

Yönetmen Ferzan Özpetek'in, 9 dalda Nastri d'Argento'ya aday gösterilen "Şahane Misafir" adlı filmi, en iyi konu ve en iyi kostüm ödüllerini kazandı.

Yönetmen Özpetek, Nastri d'Argento ödüllerinin sinema dünyasını bir araya getiren hoş bir organizasyon, buradan ödül almasının ise kendisi için güzel olduğunu ifade etti.

Şahane Misafir, yarın da Roma'da Yabancı Gazeteciler Birliği'nin verdiği Globo D'Oro ödüllerinde, en iyi yönetmen, en iyi aktör, en iyi müzik ve en iyi görüntü yönetmeni dallarında ödül almak için mücadele edecek.