Zeki Müren Sanat Müzesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, "Sanat Güneşi" olarak anılan Müren'in son yıllarını yaşadığı evi Kültür Bakanlığı tarafından 8 Temmuz 2000 tarihinde Müze olarak ziyarete açıldı.

Ön ve arka kısmında bahçesi bulunan iki katlı müzeye giren turistler öncelikle büyük bir terası inceleme fırsatı buluyor. Terasın ortasında bulunan arı, çiçek, kafeste kuş, yelken, ağaç, yengeç motifleri dikkati çekiyor.

Alt katında yatak odası, oturma odası ve kostümlerinden örnekler sergilenen müzenin üst katında Zeki Müren'in tamamen kendi tasarımı olan sahne kostümleri, kullandığı takıları, aldığı ödüller ve yaşamından fotoğraflar beğeniye sunuluyor.

Ön bahçesinde sanatçının elinde mikrofonu olan bronz heykeli ve uzun yıllar kullandığı arabasının sergilendiği müzeyi 8 ayda  25 binden fazla turist ziyaret etti.

Müze görevlisi Özge Toker yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği müzenin bir an olsun boş kalmadığını söyledi.

Zeki Müren'in arabasının, kıyafetlerinin turistler tarafından uzun süre incelendiğini ifade eden Toker, "Müze hiç boş kalmıyor. Genelde yerli turistler tarafından ziyaret edilen müze, yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor" dedi.

Müzeyi ziyaret eden Gül Yıldırım Kaya, Zeki Müren hayranı olduğunu, onun söylediği şarkılarla büyüdüğünü kaydetti.

Müren'in eşyalarının kendisini duygulandırdığını belirten Kaya, "Müze büyülüyor insanı. İçeri girdiğiniz andan itibaren Zeki Müren dönemine gidiyorsunuz. Gelen ses, fotoğraflar, onun eşyaları her şey Müren'i hatırlatıyor. İçeriden çıkmak istemiyorsunuz. Onun için herkesi bu büyülü dünyayı ziyaret etmeye davet ediyorum" diye konuştu.