Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve tiyatro oyuncusu Volkan Severcan,“Aliağa Kültür ve Sanat faaliyetleriyle Türkiye'nin örnek ilçelerinden biri olacak” diyerek iddialı konuştu. Aliağa'nın bugüne kadar sanayi merkezi olarak anıldığını, ancak sanayisiyle ön plana çıkmış dünyanın birçok yerinde kültür ve sanatında aynı şekilde ön plana çıktığına dikkat çeken Severcan, Aliağalıların kültür ve sanata gösterdiği ilginin kendisini memnun ettiğini söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Severcan, “Aliağa bir sanayi kenti olmasına rağmen insanların kültür-sanata ilgi göstermesi Aliağa’ya olan hayranlığımı bir kat daha arttırdı. Bu sene olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz aralıksız devam edecek” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa’nın sadece sanayi merkezi olarak anılmasını istemediğini, bu nedenle de kendisinden kültür ve sanat konusunda güçlü projeler hazırlamasını istediğini anlatan Severcan, şöyle konuştu: “Bir sanayi merkezinin kültürel ve sanatsal olarak da yukarıya çıkması o ilçedeki insanların daha huzurlu daha keyifli olmasını da sağlayacaktır. Aliağa’nın uzun vadede Türkiye'nin örnek ilçelerinden biri olması için kültür – sanat konusunda atılması gereken adımları atıyoruz”

 
SEVERCAN, “KÜLTÜREL ANLAMDA LEZZETLİ BİR İŞ YAPIYORUZ”

Kültürel ve sanatsal anlamda farklı çalışmalar yaptıklarını, farklı sanat ve kültürleri bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade eden Severcan, sözlerine şöyle devam etti: “Tiyatro gösterisi yaparken yanına Türk Sanat Müziği de koyuyoruz. Pop müzik konserleri yaparken yanına caz müzik konserlerini de ekliyoruz. Böylelikle farklı kültürleri bir arada harmanlayarak kültürel anlamda lezzetli bir iş yapmış oluyoruz”

 
SEVERCAN,”BİR YIL İÇİNDE BİN KİŞİ NOTA OKUYABİLİR HALE GELECEK”

ASEV’in çalışmaları sayesinde 80 bin kişinin yaşadığı Aliağa’da 1 yıl içinde bin kişinin solfej ve nota okuyabilir hale geldiğini vurgulayan Severcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki yıllarda bu sayı giderek artacak. Yakın bir gelecekte Aliağa kültür-sanatta öyle bir ilçe haline gelecek ki herkes önüne koyulan notayı çalabilir duruma gelecek”

Bugüne kadar birçok etkinlik yaptıklarını belirten Severcan, Aliağa’da tiyatro ve konser etkinliklerine devam edileceğini, özellikle 2015 yılında Aliağalıları birçok festivalle buluşturacaklarını getirdi.

 
KASIM VE ARALIK AYLARINDA BİRÇOK ETKİNLİK ALİAĞALILARLA BULUŞACAK

Kasım ve Aralık ayı içerisinde Aliağalıları birçok etkinlikle buluşturacaklarının müjdesini  veren Severcan, şunları söyledi:“İlk olarak 8 Kasım Cumartesi akşamı Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde saat 20:00’de Emre Kınay’ın ‘sondan sonra’ adlı oyununu Aliağalılarla buluşturacağız.Yine bu ay içerisinde 15 Kasım Tarihinde Aliağa sanat evi Türk Sanat Müziği Korosu, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde 2014 güz döneminin ilk konserini verecek. 21-22 Kasım tarihlerinde rock müzik günlerimiz olacak. Bu kapsamda 5 tane grubumuz Aliağa’ya gelecek. Aralık ayından itibaren her Pazar günü ENKA Spor Salonunda yapmayı düşündüğümüz briç turnuvalarımız olacak. Briç turnuvalarımızı Ege bölgesi genelinde gerçekleştireceğiz.  Aralık ayı içerisinde Cem Davran, Erkan Can, Bahtiyar Engin gibi isimlerin yer aldığı ‘alevli günler’ isimli oyun burada olacak. Yeni yıl öncesi 27 Aralık’ta çocuklarımız için Uygur Tiyatrosu’nun hazırladığı çocuk oyunlarını Aliağalılarla buluşturacağız”

 
‘ABİM GELDİ’ ADLI OYUNUN PRÖMİYERİ ALİAĞA YAPILACAK

‘Abim Geldi’ adlı oyunun Türkiye prömiyerini 5 Aralık tarihinde Aliağa’da gerçekleştireceklerini kaydeden Severcan,“Bu oyunun hazırlıklarını halka açık bir şekilde yapıyoruz. Yönetmenliğini Bora Severcan’ın yaptığı oyunda Bekir Aksoy, Yeliz Şar, Melda Gür, Seyhan Şaşko, Alara Bozbey gibi isimler yer alıyor” diye konuştu

 
“2015’TE DE ALİAĞA OYUN VE FESTİVALE DOYACAK”

2 Ocak’ta dünya kuran okuma şampiyonu Abdurrahman Sadien’nin Aliağa’da olacağını, Aliağalılara çok güzel bir mevlit gecesi yaşatacaklarını ve 2015 yılı içerisinde de Aliağalıların oyun ve festivale doyacağını sözlerine ekleyen Severcan,“2015 yılı içerisinde birçok festival programlarımız var. Ocak ayında Aliağa’da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz belgesel film festivalimiz var. Bunun dışında üniversiteler arası kısa film festivalimiz olacak. 23 Nisan’da çocuk oyunları festivalimizi gerçekleştireceğiz.  Haziran ayında yapmayı düşündüğümüz sokak tiyatroları festivalimiz olacak. Bunların dışında ekstrem sporlarla ilgili bir merkez yapmayı planlıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.