İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ve Selçuk Belediyesi desteği ile yürütülen restorasyon çalışması kapsamında St. John Kilisesi, içerisindeki Hz. İsa'nın tasvirleri koruma altına alınarak restore edilecek. Daha önce restorasyonu yarım bırakılan Şirince St. John Kilisesi'nin kubbesi özgün malzeme ve teknik çalışmayla restorasyon projesine uygun biçimde tamamlanırken, iç restorasyon çalışması ise hızla devam ettirilecek. Mevcut yapının korunacağına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı, sağlamlaştırma çalışmasının yapıldığı kilisede çökmüş olan kubbenin tamamlandığını söyledi. Hristiyanlık alemi açısından Selçuk'un oldukça önemli bir merkezi olan Şirince St. John Kilisesi'nin hem Katolikler, hem Ortodokslar açısından da büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Bakıcı, her kesimin de ibadet ettiği bu coğrafyanın büyük değer taşıdığına dikkat çekti.

İNANÇ TURİZMİNİN MERKEZİ SELÇUK

Valilik ile ortak yürütülen çalışma ile kilisenin Hristiyanlık alemine kazandırılacak önemli mekanlardan biri haline geleceğini belirten Başkan Bakıcı şunları kaydetti:

"Selçuk inanç turizminin önemli merkezlerinden biridir. İnançların özgürce yaşanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi Efes'in içerisinde Meryem Kilisesi var, Ayasuluk 'ta da St. Jean Kilisesi var. Şirince'deki iki kilisenin de ibadet yapılmasını sağlamak önemlidir. Bizler bu değerlerimize sahip çıkarak Hıristiyanların inançlarıyla ilgili ibadetlerini ilçemizde rahatça yapabilecekleri yer haline getiriyoruz."  İnanç turizmi açısından oldukça önemli bir yerleşim merkezi olan Şirince'deki bu tür restorasyon ve sağlamlaştırma çalışmalarına destek veren İzmir Valisi'ne teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, taş kilise olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmasının Aralık ayında tamamlanacağını söyledi.