2014 – 2019 yılları arası stratejik planlarına tasarım ve inovasyonu koyduklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 'Konuşan duvarlar kentimize ayrı bir renk ve değer katacak' dedi.

Sokakların başkaldırısı olarak başlayan, günümüzde çağdaş kent sanatı olarak da adlandırılan Graffiti Bornova'da hayat buldu. Bornova Belediyesi tarafından ilçenin değişik yerlerinde gerçekleştirilecek olan 'Konuşan Duvarlar Projesi'nin ilk etabı Yakaköy'de başladı. Köyde bulunan binaların 11 sağır cephesi, kırsalı anlatan birbirinden farklı resimlerle renklendi. Duvarlar, meyve ve çiçek resimlerinden hayvan figürlerine kadar değişik çalışmalarla donatıldı.
Projenin vatandaşlardan büyük ilgi ve beğeni gördüğünü belirten Yaköy Muhtarı Mustafa Akar, 'Projenin köy ekonomisine de katkı sağlamasını bekliyoruz.  Köyümüz ve çevresine gelen ziyaretçiler için burası daha çekici bir hal alacak.  Ayrıca resimler köyümüze renk kattı' dedi

Farklı bir deneyim

Köy duvarlarını çizdiği resimlerle renklendiren genç sanatçı Furkan Sönmez, '10 senedir bu işi yapıyorum. Ama bu benim için çok farklı bir deneyim oldu. Köy halkından çok olumlu tepkiler alıyorum. Bir çok kişi kendi duvarlarına da resim çizmemi istiyor' diye konuştu.

2014 – 2019 yılları arası stratejik planlarına tasarım ve inovasyonu koyduklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 'Kentsel Tasarım Müdürlüğünü kurmamızın bir nedeni de kente değer katan bu tip çalışmaları ortaya koymaktı. Konuşan Duvarlar Projesi'ne doğa ve köy turizmi hedefimiz doğrultusunda Yakaköy'de başladık. Yöre sakinleri doğal dokuya uygun olarak gerçekleştirilen çalışmaları çok olumlu karşıladı. Konuşan duvarlar kentimize ayrı bir renk ve değer katacak' dedi.