Ege Üniversitesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Ayavukla Kilisesi'nin müştemilat binasında açacağı “İzmir Basın Müzesi”ne son bağışlar Güman Kızıltan ve Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu'ndan geldi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, bir süre önce görev yaptığı Manas Üniversitesi'nde bulunduğu süre içinde kendisine hediye edilen 1940'lardan kalma radyo ile ünlü Sovyet sanatçıların da kullandığı kamerayı İzmir Basın Müzesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı'ya teslim etti. Prof. Dr. Kuruoğlu “Sovyetler Birliği döneminde bütün evlerin mutfaklarına monte edilen ve sadece Moskova Radyosu'nun dinlenebildiği bu radyonun da, ünlü Sovyet sanatçıların kullandığı bu kameranın da İzmir Basın Müzesi'ne layık olduğunu düşündüm” dedi.

ESKİ MÜSTEŞARDAN 2 DAKTİLO

Öte yandan Turizm Bakanlığı Eski Müsteşarı Güman Kızıltan da 40'ar yıllık 2 daktilosunu İzmir Basın Müzesi'ne intikal ettirmek üzere Yrd. Doç. Dr. Kavaklı'ya teslim etti.

Basın Müzesi'nin protokol töreni 21 Ocak 2012 Cumartesi günü saat 11:00'de müze binasında yapılacak.