Vatandaşların katkıları ve Bergama Belediyesi’nin cevre düzenlemesi, yarım kalan işleri tamamlamasıyla bitirilen Emir Sultan Camii aslına uygun olarak yeniden inşa edildi ve düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Törene, Dikili Kaymakamı ve Bergama Kaymakam vekili Zafer Karamehmetoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda Başkanları, daire amirleri ve Turabey Mahallesi sakinleri katıldı. Törende, İlçe Müftüsü Bayram Canbey yaptığı konuşmada “Camiinin yeniden ibadete kazandırılmasında emeği geçen herkese ve özellikle Bergama Belediyesine teşekkür etti. İlçe Müftüsünün konuşmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Camiiler Allah’ın evidir. Camilerde herkes eşittir. Namaz, katılanların yerli yabancı, zengin fakir ayrımı yapılmaksızın bir arada gerçekleştirdikleri bir ibadettir. Bu bakımdan camiiler bir kaynaşma, hoşgörü ortamıdır, demokrasi ortamıdır. Tarihi Emir Sultan Cami’nin tekrar ibadete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Başkan Gönenç’ten sonra bir konuşma yapan Dikili Kaymakamı ve Bergama Kaymakam vekili Zafer Karamehmetoğlu’da konuşmasında “Tarihimize sahip çıkmanın sevincini yaşıyoruz. Bergama, tarihi değerleriyle bütünleşen bir şehir. İnsanların yeryüzündeki ibadet evleri camilerdir. Böylesine güzel eserleri tekrar ayağa kaldırmak ve yaşatmak ben yerine biz ruhuyla oluyor" dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Dikili Kaymakamı ve Bergama Kaymakam vekili Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,İlçe Müftüsü Bayram Canbey ve Turabey Mahallesi Muhtarı Salih Baydan tarafından kesildi.