Esin Gençel- Türkiye Tiyatrolar Birliği ve Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Türkiye Tiyatro Buluşması'nın 6. kez, 11 Temmuz tarihinde başlayacak. 16 Temmuz 2012 tarihine kadar devam edecek buluşmada 11 atölye, 11 söyleşi, 13 oyun, 9 sokak oyunu, 1 çatı örğütlenmesi tartışması, 2 müzik grubu ve 33 tiyatro topluluğunun temsilcilerinin yer alacak. Tiyatro üreticilerinin, deneyimlerinin paylaştığı, tiyatro sanatıyla ilgiyi önemli söyleşilerin gerçekleştiği, usta isimlerin atölyele çalışmaları ile gelişim sağlandığı bu buluşmanın amatörler ve profesyonelleri bir araya getireceğini ifade eden Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Sözcüsü Orçun Masatçı, "Bu buluşmada 300 tiyatro üreticisi yer alacak. 5-6 bin seyirci bekliyoruz" dedi.

6. Türkiye Tiyatro Buluşması'na Ferhan Şensoş, Çağan Irmak gibi usta isimlerin yanında , Erkan Gökgüce, Yılmaz Öğüt, Turgay Tanülkü, Haluk Işık, Sırrı Süreyya Önder, Nejat birecik, Gupse Özay, Hakan Meriçliler, Yiğit Arı gibi pek çok usta ismin yanı sıra Ortaoyuncular, Yenikapı Tiyatrosu, Bitlis Sanat Tiyatrosu ve daha pek çok tiyatro grubu oyunlar sergileyecek.

Çadırını al, tiyatro festivaline gel

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, özel tiyatrolarla, şehir tiyatrolarının özverili çalışmaları ve çabaları ile tiyatroların yaşadığını belirterek, " 6. Türkiye Tiyatro Buluşması'na 'Sanat hayattır, hayat sokakta' başlığıyla seyirciyle buluşacak. Festivale tüm sanatseverler ravetlidir. Çadırını alıh gelen herkese 1 hafta boyunca eğlenceli ve geliştirici bir sanat kampı sunuyoruz" diye konuştu.