İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Çim Konserleri” kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı Özlem Taner'i İzmirli müzikseverlerle buluşturuyor.

Anadolu ezgilerine getirdiği kendine özgü yorumla uluslararası üne kavuşan Özlem Taner’in 25 Haziran Perşembe günü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştireceği konser saat 21.00'de başlayacak.

 
İngiltere müzik listelerine girdi

2007 yılında çıkardığı “Türkmen Kızı” isimli çalışmasıyla İngiltere’de en çok dinlenen albümler arasına giren, ünlü ‘world müzik’ dergisi FolkRoots’da 3 sayfalık röportajı yayımlanan ve seslendirdiği parçalarıyla BBC radyosunda en çok dinlenen 5 albüm arasına girmeyi başaran genç sanatçı, yurt içi ve yurt dışında birçok önemli festivale katılarak yerli ve yabancı müzisyenlerle ortak çalışmalar yaptı. 2011 yılında, dünyanın hemen her ülkesinin etnik müziklerini tanıtmayı amaçlayan uluslararası ”WOMEX” etnik müzik fuarında, dünya çapında 1000’e yakın başvuru arasından seçilerek Anadolu müziğinden örnekler seslendirdi. “2013 Çin’de Türk Yılı” kapsamında Devlet Opera ve Balesi ve Modern Dans Topluluğu’nun hazırladığı, klasik batı müziği, etnik müzik ve tasavvuf müziğini buluşturan proje çerçevesinde önemli müzisyen, müzik grupları ve dansçılarla birlikte Pekin ve Şangay’da sahne aldı. Antep-Barak yöresi ezgilerini başarıyla yorumlayan Özlem Taner, Aşık Mahzuni Şerif, Aşık Davut Sulari, Muhlis Akarsu, Neşet Ertaş ve Aşık İkrami gibi ustaların eserlerini seslendiriyor.