Konak Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliklerinde kahkaha tufanı esti. Türk tiyatrosunun usta ismi Nejat Uygur’un oğulları Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler ‘Benimle Oynar mısın?’ adlı oyunlarını Gültepe Toros Pazaryeri’nde sahneledi. Tanınmış kadrosu ve eğlenceli konusuyla dikkat çeken oyun, İzmirlilere farklı bir Ramazan akşamı yaşattı.

İftardan sonra Toros Pazaryeri’nde buluşan Gültepeliler sahne önündeki yerlerini aldı ve aileleriyle birlikte açıkhavada tiyatro izlemenin keyfini çıkardı. Bol kahkaha ve alkışlar arasında sahne alan Behzat Uygur ve Süheyl Uygur, ‘Benimle Oynar mısın’ adlı oyunlarında Muttalip ve Muzdarip kardeşlerin komik hikayesini anlattı. Süheyl ve Behzat Uygur, Tuncay Kaynak, Önder Keskin, Desen Uygur, Duygu Paracıklıoğlu ve Nurten İnan’ın oluşturduğu güçlü kadro, seyircinin beğenisini topladı.

Kültür ve sanatın aydınlığını Konak’ın her noktasında yaşatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ramazan ayının birliktelik, sevgi ve paylaşım zamanı olduğunu bir kez daha vurguladı. Başkan Tartan, Nejat Uygur’a da şifa dileklerini iletti ve şöyle konuştu: 
“Her akşam Konak’ın farklı bir yerinde kurduğumuz iftar soframızda hep birlikte sofraya oturuyoruz. ‘Bir sofra da sen kur’ kampanyamızla her gün daha da genişleyen bir aile olarak orucumuzu açıyoruz. Sadece soframızı değil, sevgiyi de paylaşıyoruz. Karagöz ve Hacivat,  Meddah, Orta Oyunu gibi geleneksel Ramazan eğlencelerinde de kültür ve sanatın aydınlığında buluşuyoruz.”

Binlerce çiçek

Gültepe’de sahne alan Süheyl ve Behzat Uygur Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a ve İzmirlilere teşekkürlerini şu sözlerle iletti:
“Bugün dünyanın bütün çiçekleri bir araya gelmiş. Sandalyelerde, ayakta, balkonlarda binlerce çiçek bizi izliyor. Laleler, sümbüller, karanfiller, güller, kır çiçekleri izleyicilerimiz. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı tüm bu güzellikleri yaşattığı için bir kez daha kutlamak gerekiyor.”

Bol alkış bol kahkaha


Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu beş bin Gültepeliyi Pazaryeri’nde buluşturdu. Yükselen alkışların kahkahalara karıştığı gecede Pazaryeri’ne sığmayan kalabalık, oyunu alanın etrafından ve balkonlardan izledi. Konak Belediyesi’nin İkram Ekipleri meyve suyu ve limonata ikramıyla serinleyen seyirciler, Ramazan’da farklı akşam yaşamanın tadına vardı.