Çöldeki izler Tracks izle ile biyografik filmler arasında en iyiler arasına girmeye aday bir filmdir. Aynı zamanda filmin diğer özellikleri arasında olan uyarlama filmi olması da ayrıca önemlidir. Çünkü bu filme dair yapılacak olan birçok eleştiriyi de önceden kabul etmiş olacaktır. Çünkü uyarlama filmlerin böyle bir sıkıntısı vardır. Kitaba ne kadar sadık kalındığını göstermek adına önemli bir görev düşer senaristine. Kurmaca filmler arasında en iyi uyarlama özelliğine sahip olan film daha çok yeni olarak vizyona girecek olan filmler arasında bulunuyor. Aynı zamanda filmin çok da ünlü bir yönetmeni bulunuyor. Daha önce adından ilk olarak kısa bir film ile söz ettiren yönetmen daha sonra ki filmleri ile başarısını kanıtlama özelliğine sahip bir yönetmendir. Bu son filminde ise yine başarılı bir yapıma imza atmış bulunuyor. John Curran yönetmen koltuğunda oturan isim. Filmin senaristi ise yine ünlü isimler arasında kendine yer yapmış olan Marion Nelson gibi tanınır bir isimdir. Filmin özgün kitabı ise Rbyn Davidson tarafından kaleme alınmıştır. Film aynı zamanda bir Avustralya filmi olarak karşımıza çıkıyor. Biyografi türünde olmasına rağmen film macera filmleri arasında da kendine yer yapmış durumda. Filme dair anlatılacak en önemli şey ise yazarının ne denli cesur bir karakter olduğudur. Çünkü başından geçen olaylar silsilesinde gerçekten vahşi bir ortamda büyük maceralar atlatmıştır.

Ayin the sacrament izle filminden bahsedecek olur isek filmde iki tane araştırma yapmakta olan muhabir var ve bu muhabir bir yere yolculuk yaparlar. Yolculuk yapmalarındaki amaç kayıp bir kıza ulaşmadır. Yolculuk yapacakları yer ise herkesin bilmediği bir yerdir ve onları nelerin karşıladığı belirsizdir. Farklı ilginç buldukları bu yerleri belgesel yapma belgesele dökme eğilimine giren bu iki araştırmacı gittikleri bir yerde oldukça ilginç bir topluluk ile karşılaşırlar. Bu topluluk kırsal kesimde yaşamakta olan modernlik nedir bilmeyen bir topluluk ve tarikat mensubudur. Bu tarikat Cennet Tarikatı diye adlandırılıyor. Köy hayatı yaşayan bu tarikat ilkel bile sayılabilir. Her tarikatın bir lideri olduğu gibi bu Cennet denilen tarikatın da lideri var. Bu liderin ismi Peder denilen bir adamdır. Grup liderlerini çok seviyor. Onun söylediklerine ve yaptıklarına karşı oldukça hoş bir düşünceleri var ve ne yaparsa yapsın olumlu karşılıyorlar. Araştırmacı ikili hali ile bu tarikat durumlarını da belgesele yansıtmak istiyorlar. Bunun içinde daha çok zaman geçirmeye başlıyorlar. Ancak zaman geçirdikçe yeni yeni ve farklı şeyler keşfetmeye başlıyorlar tarikat ile ilgili. Tarikatın var olan ama göremedikleri karanlık bir yüzü var ve bu yüzü keşfetmeye farkına varmaya başlıyorlar. Zaman içerisinde yaşadıkları şeyler farklı olaylara dönüşüyor. Film izlemek boş zamanların en eğlenceli vakit geçirten aktivitelerinden biridir. Yapacak bir şey bulamayan kişiler hemen bir film koyup izleme düşüncesine kapılırlar. Eğer siz de benim gibi sinemaya gitmek istiyor iseniz ve nasıl bir film izlesem ne izlesem diye kararsız kaldıysanız yeni vizyona girmiş filmler arasında bu filmi oldukça beğendiğimiz söylemeliyim.


Aynı Yıldızın Altında izle genç ve hasta bir kız var. Bu kız tiroid kanseri ile boğuşuyor ve ismi de Hazel’dir. Kanseri ilk başlarda iyi durumda iken daha sonra akciğerlerine de sıçrıyor ve yanında sürekli bir oksijen tüpü ile gezmek zorunda hep bu sıçrama yüzünden de. Ne kadar da yazık çok genç bir kız daha on altı yaşında. Böyle şeyler insanı ne kadar üzüyor ama ne yazık ki filmde değil sadece. Gerçek hayatta da bu tarz şeyler var. Aynı Yıldızın Altında ile izlemezseniz tamamını izlemezseniz sadece üzüldüğünüz ile kalırsınız ama. Güzel duyguları göremezsiniz. Aşk ve ölüm temalarının beslediği kavramı temsil eden iki kişinin birlikteliği filmde konu olarak ele alınmış. Aşk duygusunun içine ölümün de girme ihtimalinin olması ise filmin dramatik yönüdür. Film aşk ve ölüm gibi bu iki evrensel duyguyu birleştiren bir kitaptan uyarlamadır. Kitabın film vizyona girdikten sonra film özel baskısı da çıktı. Hayatın anlamını bulmak ve aldığımız her nefesin ne karda kıymetli olduğunun farkına varmak için oldukça iyi bir filmdir. Ve eminim ki izleyen herkes izledikten sonra ben neden yaşıyorum diye düşünecektir.