Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 1 Şubat Cuma saat 20.30’da gerçekleşecek olan konserde L. Van Beethoven’ın piyano konçertosu no:5,  Giorgos Koumendakıs ‘in  ‘To Isokrathma enos paidiou(Bir çocuğun ilahi başlatışı) ve Cemal Reşit Rey’in ‘Enstantaneler’i  seslendirilecek.

George-Emmanuel Lazaridis solist “piyano”

Yunanistan’ın önemli piyanistlerinden George Lazaridis, İstanbul’dan göç eden bir aileden gelir ve kariyerinde Royal Albert Hall, Le Corum Montpellier, Viyana Konzerthaus,  Acropolis, Atina Konser Salonu gibi prestijli konser mekanlarında, Hamburg Filarmoni, Royal Filarmoni, Strasbourg  Filarmoni ve Varşova Senfoni Orkestralarıyla Sir Neville Marriner, Ingo Metzmacher, Theodor Guschlbauer ve Michel Tabachnik gibi şeflerle solist olarak çalmıştır.  Atina Megaron Festivali’nde Koumentakis’in eserlerini seslendiridiği konseri TSC, BBC ve ERT tarafından da yayınlanmıştır. 2006 yılında Avrupa Konser Salonları Organizasyonu (ECHO) Lazaridis’i parlayan yıldızlar listesine seçmiş ve bu başarıyla birlikte sanatçı Atina, Birmingham, Brüksel, New York, Paris, Salzburg, Stokholm ve Viyana’da resitaller gerçekleştirmiştir. Atina Akademisi Ödülü, Worshipful Company of Musicians ödülü, Queen Elizabeth (RCM) ödülü, Cathleen Creed (TCM) ödülü, Onassis, Hattori ve Levendis Foundations ödüllerini almış olan George Lazaridis aynı zamanda Selanik Megaron Konser Salonunun sanat yönetmenliği görevini de sürdürmektedir.

 Myron MICHAILIDIS şef


Myron Michailidis, günümüzün en saygın Yunan şeflerinden biridir. Orkestrayı yönetiş şekli ile eserlerin yorumu üzerindeki otoritesi, sıra dışı nüans kontrolü ve ifade zenginliği ile dikkat çeker. 1999-2004 arası Almanya Doğu Saksonya Operası, 2004-2011 arası Selanik Ulusal Orkestrası ve 2011’den bu yana Yunan Ulusal Operası’nın orkestra şefliği ve sanat yönetmenliğini sürdürmekte olan Michailidis, 1968’de Girit’te doğdu. Dimitris Toufeksis ile piyano, Berlin Müzik Akademisi’nde Hans-Martin Rabenstein, Miltiadis Karydis ve Sir Simon Rattle ile orkestra şefliği çalıştı. Klasikten çağdaş müziğe olan geniş repertuarında senfonik, koral ve opera edebiyatının pek çok eseri bulunmakta, uluslararası alanda özellikle Beethoven, Çaykovski ve Rahmaninof yorumları ile ve Verdi, Gounod, Puccini’nin sahne eserlerinde dünyaca ünlü rejisörler ve sahne tasarımcıları ile çalışmasıyla başarılı bir kariyer yapmıştır. Selanik Orkestrası ile Yunanistan’da ve dünyada çeşitli konserlere katılmış, 2007 Yunanistan-Çin Kültür yılı ilişkisiyle bu orkestranın başında 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları açılışında sahne almıştır.