Sevgili okuyucularım, bugün yurdumda ne oldu diye artık televizyonlarımızı açıyorsak, acaba her konuda yetişmiş "Cumhuriyetin değerleri, emek verdikleri, zaman ayırdıkları paylaşımlarında ne diyorlar" takip edelime geldiysek, Allah bizi korumaya başlamış demektir. Ama bunlar şunu yaptı, şunlar suçlu gibi; kendi kendimize savcı, hakim, avukat olduğumuz yorumlardan deyimiyle kal geldi! Neyse kendi adıma bu eleştirdiğim davranışların dışında kalmaya, her zamanki gibi doğruluğuna inandığım bilgileri paylaşmaya çalışıyorum.

***

Dünyada emperyalizme karşı yapılan ilk savaş "Kurtuluş savaşımız". Batı emellerini uygulamaya koyduğu o zaman, ülkeyi yöneten İstanbul, çok iyi ilişkilerde olduğu İngiltere'yi ve müttefiklerini kırmamak adına "Eh olur bunlar, yatıştırılır" dedi. Neydi onlar? Batıda Yunanlıların İzmir'e çıkması, ilk Urla'ya, Ayvalık'a, Aydın'a, Bergama'ya yürümesi, kadın çocuk demeden yapılan vahşetler köylerin yakılması, sivil insanların öldürülmesi...
Doğuda Fransız'ların, İngiliz'lerin, müttefiklerinin desteği ile Ermeniler, Kürtler, şeyhler, şıhlar. Anadolu insanı bekledi, devleti koruyacak, top yok, tüfek yok, ama adam yok. Olan biteni izlerken, azıcık ırza geçmeden, azıcık çocuk öldürmeden, azıcık katliamdan ne olur bekleyelim bastırılır dediler. (Çılgın Türkler -Turgut Özakman'dan). Yangınlar başladı, vatan satışında insanlar doğudan batıya ne olduğunu gördüler. Çaresizlik içinde çözüm ararken Samsun'dan bir güneş doğdu. Mustafa Kemal Atatürk, vatanını seven herkes; Sünnisi, Ermeni'si, Kürdü, hocası, mollası bu güneşin aydınlattığı yolda halen dünyada örneği tek, Kurtuluş Savaşını kazandık.

***

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve İnkılapları doğrultusunda Ordu=Millet kavramını ortaya koydu. Kötü emelleri olanların karabasanı oldu. Ama, kaybettikleri gün kazanmak için proje çalışmalarına başladılar. Beklediler. Atatürk'ü 09:05 de kaybettik. Emperyalizm 09:10'da hedefine kuruldu, start verdi. Topla, tankla, tüfekle değil, siyaset, teknoloji, algı ve iç hainlerin kazanımı ile.
Bu projede en büyük hedef Türk Ordusu oldu. Bu gün ektiklerini biçme, kalkışması yaptılar. Etnik, milli değerleri yozlaştırdılar, kaşıdılar. Dünyanın her yerinde Atatürk kürsüleri açtılar. Bence nasıl başardı incelemek için. Aslında her Türk bir Atatürk olabilir. İnceleyelim DNA'larını, davranış biçimlerini, düşünme biçimlerini, zayıflıklarını. Nasıl dejenere edebiliriz ? Bazıları iyi niyetle hayranlıkla, bazıları da hep görüp bilenmek, yıkmak için heykellerini diktiler dünyanın dört bir yanına. Çalışanın elması kızarır! Heykelleri parçalatma, yıkmaya Türkiye'deki etkiledikleri, satın aldıkları hainlerle başladılar.
Bir de dünyada en güzel dinlerden olan, yayılan Müslümanlığı, yanlış tefsir amaçlı kullanabileceklerini keşfettiler. "İyi Müslüman = Vicdanlı insan" gerçeğini biliyorlardı. 30 yıl önce üst düzey bir Amerikalı arkadaşım "İnci, buraları görüp insanını tanıdıktan sonra, sizin için Türkiye için üzülüyorum" demişti. Bu günkü aklımla edindiğim tarih, jeopolitik ,stratejik konum, toprağımızın altı üstü zenginlikleri, tüm bu bilgiler Türkiye'me, Türk'e ne oluyor sorusunda, eksik taşları dolduruyor dağarcığımda.

***

Acı günleri bilmek lazım, bir daha yaşamamak için. Bu günü pembe yaşayanlar dışında, siyasal, teknolojik ikinci bir kurtuluş savaşı yaşıyoruz, hâlâ tam anlamı ile farkında olamadığımız. Nedenleri tarihte, hortlaması 15 Kasım 1938, patlayışı 15 Temmuz 2016 .
Birbirimizi harcamak çok kolay. Zoru başaralım, kenetlenelim. Hoşumuza gitmese de. Suçlu hepimiz, biz üç maymunlar tarikatı.