Haber Ekspres'in kıymetli okuyucularına 'merhaba' diyorum. Bundan böyle Cumartesi günleri sizinle birlikte olacağım.
Bu davetiyeyi görünce çok gururlandım. KİTVAK, Temeli 2013 yılında atılan, bağışçı ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Kitvak-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi hayırsever vatandaşların da katılacağı bir törenle açılışını 18 Aralık 2017 Pazartesi Saat 11.00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Girişi İnciraltı Yerleşkesin de yapacak. Bu binada vakıf olarak her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler. Katkısı olan hayırsever ve bağışçılara, tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.
Çocukluğumuzda tek kanallı günlerde ayda bir kez yayınlanan 32. Gün bize başka bir dünya açardı. 32. Gün muhabirleri dünyanın her tarafına giderek bize haber getirirlerdi. TRT dönemi olmasına rağmen dünya televizyonculuğuyla yarışan bir programdı 32. Gün.

Birand ve Deniz Arman, 32. Gün'de yapılan bir haber dolayısı ile 'Halkı askerlikten soğutmak' suçlamasıyla yargılanıyor. Deniz Arman'ın ne kadar zeki bir adam olduğunu buradan çok iyi anlarsınız aslında. Türkiye'de gazeteciliğin durumunu anlatan, tutuklu veya yargılanan gazetecilerden bahseden bir dosya yapıyor. Dosyanın sonu ibretlik. Anonsunu bir mutfakta çekiyorlar. Deniz Arman üzerinde boyundan asmalı bir önlük; 'Madem gazetecilik yapamıyoruz, gelin size fasulyenin faydalarından bahsedelim' deyip kuru fasulye yapmaya başlıyor. Tarifi veriyor, sonra dönüp mutfakta yukarıdan gelen bir ışığa, yani yüksek makam olduğu belli olan bir yere dönüp esas duruşa geçip baş selamı veriyor ve 'Uygun mudur, arz ederim' diyor. Sonra da Mehmet Ali Birand ve Deniz Arman yargılanırkenki görüntüleri ve hakimin kararı okuması veriliyor.
Ülke gündemi kalbimizi sıkıştırırken, haber kanallarından kaçıp akıllı telefonumla baş başa kalınca bu fasulye tarifini hatırlarım hep. Ne alakası var diyeceksiniz. Biz kafamızı toprağa gömen deve kuşları gibiyiz. Bir fasulye tarifi bile yapamıyoruz.
Madem fasulye tarifi yapamıyoruz. Bugün size yapılmış tarifleri de içinde barındıran bir uygulamadan bahsedeceğim. 2012 yılından beri gelişen sosyal paylaşım uygulaması olarak kullanıcılarına fotoğraf ve videolar ile ulaşan Pinterest.

Pinterest nedir?

İlgi alanlarınıza göre panolar oluşturabilmenize ve bu panoları her türlü sosyal mecrada paylaşmanıza imkan tanıyan bir portal pinterest.com, Pinterest aynen Facebook, Twitter, Instagram gibi bir sosyal paylaşım ağıdır. 2012'de açıldı, hızla yaygınlaştı. Pin+interest kelimeleri çok akılda kalıcı bir şekilde akıllıca birleştirilerek isim verilmiş.

Pinterest nasıl kullanılır?

Pin, iğnelemek anlamına gelir. Hani sevdiğiniz beğendiğiniz sayfaları dergiden koparır, mantar panoya iğnelersiniz ya, işte onun bugün karşılığı 'pinlemek' oldu diyebiliriz. Pin it! gördüğünüz yerde (iğnele, tuttur gibi) o görseli sayfanıza, panonuza ekleyebilirsiniz.
* Öncelikle pinterest.com'u açın ve 15 saniyede kayıt işleminizi yapın. İsterseniz tek tuş ile Facebook hesabınız ile de bağlanabilirsiniz.
Her alan ve kategori için bir pano oluşturabilirsiniz. Hayvanlar, moda, tarih, çiçekler, şehirler vs. tamamen sizin zevklerinizle oluşmuş, asla silinmeyecek kocaman fotoğraf albümleriniz oluyor. herhangi bir depolama alanına da ihtiyaç duymayacaksınız. İnternetin olduğu her yerde Pinterest hesabınıza girebilir, yeni fotoğraflar ekleyip pinleyebilir veya bir fotoğraf turu yapabilirsiniz. Kurabiye yapmak istediniz, bunun için videoları izleyip tarif alabilirsiniz, bebeğinize patik veya hırka örmek istediniz harika tasarımlar bulabilir ve uygulama yöntemlerini bulabilirsiniz.
Fasulye tarifi var mı? Bakmak hiç aklıma gelmedi!