Altınordu lige beraberlikle başladı, Göztepe mağlubiyetiyle devam etti. İlk haftayı 5. sırada kapatmışken 3. haftada 12. sıraya geriledi. 5. haftada Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenmeyi başardı. 10. haftadaki deplasmanda Gaziantep BB karşısında alınan 4-1'lik galibiyetle 5. sıraya tırmandı. 3 hafta boyunca ilk 6 içinde tutunsa da Şanlıurfa mağlubiyetiyle 7. sıraya düştü. Artık bu 13. haftadan sonra bir daha hiç ilk 6 içine giremeyecekti.
16. haftadan sonra lig araya girdi ve transfer sezonu açıldı. Birçok oyuncu ile yollar ayrıldı, birçok oyuncuyla anlaşılıp, kadroya dâhil edildi. Yenilenmiş kadroyla 17, 18 ve 19. haftalarda üst üste 3 mağlubiyetle hem sezonun üst üste alınan en kötü serisini yaşamış oldu hem de sezonun en kötü derecesini görecekti, 13. sıra ile. Birçok kişi gibi ben de bu transfer politikasını eleştirdim. Fakat sonrasında yavaş yavaş tırmanışa geçildi. Üst üste alınan galibiyet ve beraberliklerle ilk 6'ya yaklaşıldı. Son haftaya kadar şansını zorladı, üçlü averajla ilk 6 dışında kaldı ve ligi 7. sırada bitirdi.
Altınordu son 9 hafta yenilmeyerek, bu dalda Sivasspor ile başı çekti.

Lig istatistiği

Kadroya en çok alınan oyuncu: Erce Kardeşler (34)
En çok maçta görev yapan oyuncu: Serkan Göksu (33)
Dakika olarak en çok formasını terleten oyuncu: Sinan Osmanoğlu (2796 dk.)
En çok gol atan oyuncu: Okan Derici (5)
En çok asist yapan oyuncu: Erdoğan Yeşilyurt (12)
En çok sarı kart gören oyuncu: Erdoğan Yeşilyurt (10)
Çift sarı kart gören oyuncusu yok. Sadece 1 oyuncusu kırmızı kart gördü, o isim de Arif Morkaya.
En çok golü 76 ile 90. dakikalar arasında atmış (14 gol).

Balıkesirspor ne yaptı?

Balıkesirspor, lige üst üste 2 mağlubiyetle başladı. 5 haftalık bir iniş çıkış yaşadıktan sonra, 8. haftada alınan Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle 6. sıraya yükseldi ve Süper Lig potasına girdi. 12. haftadaki Altınordu yenilgisiyle, ilk 6 içinden 1 haftalığına çıkmak zorunda kaldı. Girdi çıktı ve tekrar girdi derken, 17. haftada bir daha girmemek üzere çıkış yaptı. Devre arasına da 7. sırada girdi.
Ligin 2. yarısında hep ilk 6'nın yakınlarında olsa da, bir türlü o bölgeye girmeyi başaramadı ve ligi de 9. sırada bitirdi.
Sahasında ortalama 1314 seyirci ile oynadı.
Türkiye Kupası'nda İkinci Tur'da Hatayspor'u elese de, Üçüncü Tur'da Darıca Gençlerbirliği'ne elendi.

Lig istatistiği

Kadroya en çok alınan oyuncu: Burak Çalık (34)
En çok maçta görev yapan oyuncu: Burak Çalık - Bülent Cevahir - Eray Ataseven (32)
Dakika olarak en çok formasını terleten oyuncu: Bülent Cevahir (2862 dk.)
En çok gol atan oyuncu: Christian Bekamenga (14)
En çok asist yapan oyuncu: Burak Çalık (6)
En çok sarı kart gören oyuncu: Tomislav Glumac - Oğuzhan Çapar (8)
En çok doğrudan kırmızı kart gören oyuncu: Tomislav Grumac - Nizamettin Çalışkan (1)

Beklemek ve sabretmek gerek

Günler geçiyor ama Göztepe'den şimdilik bir ses çıkmıyor, transferler hakkında. Ses çıkmamasında haklılar da. Şu anda iyi oyuncular kapışılmaya çalışılıyor ve çok büyük rakamlar telaffuz ediliyor. Oyunculardan kimisi tatilde, kimisi Konfederasyonlar Kupası'nda. Bu sebepten de tam bir anlaşma yapılamıyor.
Anlaşmalar yapıldıktan sonra, takımların ellerinde fazladan oyuncu olacak ve bunları satmaya çalışacak. İstenilen fiyata satılamayan bazı oyuncular da kiralanma yöntemiyle gönderilmeye çalışılacak. Tüm bunlar uzun bir zaman alacak. İyi bir transferi ucuza yapmak için beklemek en doğru olan şey.
Örnek vermek gerekirse, Vagner Love'la 31 Ağustos 2016'da sözleşme imzalandı ve bonservisine sadece 500 bin euro verildi. Ve o Vagner Love Süper Lig'de gol kralı oldu.  
Beşiktaş, Atiba Hutchinson'ı bonservis ücreti ödemeden 31 Temmuz 2013'te kadrosuna kattı ve takımın vazgeçilmez oyuncusu oldu.
Yine Beşiktaş 23 Ağustos 2016'da Talisca'yı kiraladı, yıllık 2 milyon euroya. Taraftarların gönlünde taht kurdu, hatta 25 milyonluk euroluk bonservisinin alınması için, bankaya 50 lira yatırıp, kampanya başlatanlar da oldu.
Fenerbahçe, Jeremain Lens ile kiralık olarak anlaştığında tarih 30 Ağustos 2016 idi. Takımın başarısız olduğu sezonda, öne çıkan oyuncu oldu.

Transfer köşesi

Akhisar Belediyespor: Denizlispor'dan 19 yaşındaki sağ bek Alperen Babacan'ı kadrosuna kattı. Stoper olarak da görev yapabiliyor. Genç Milli takımın formasını da giyiyor. Son 2 sezon takımında başarıyla görevini yerine getirdi. Ancak geçen sezon sürekli olarak forma giyerken, son 9 haftada, sakatlığı sebebiyle kadroya alınmadı. Sakatlığı geçmiş olsa gerek. Ama yine de en az 1 sene oynayabileceği başka bir takıma kiralanmalı.
Manisaspor: Samsunspor'dan 33 yaşındaki sol bek Mustafa Sevgi'yi bonservissiz transfer etti. Orta sahanın solunda ve ortasında da oynayabiliyor. Uzun bir dönem Karşıyaka forması da giydi. Oynadığı 1. Lig dışında tecrübesi yok. Birçok maçta kulübede oturdu. Son 2 sezon düzenli olarak oynadı ancak geçen sezon beklenenin altında bir katkı sağladı. Yaşını baz alırsak, kadroda yedek olarak düşünülmeli.
Altay: Bandırmaspor'dan 28 yaşındaki sol bek Serkan Sözmen'i transfer etti. Galatasaray alt yapısında yetişti. Geçen sezon 21 kez forma şansı bulabildi. 1. Lig'de başarılı olamadı ama 2. Lig kariyerinde oldukça başarılıydı. Faydası olacağını düşünüyorum.
Menemen Belediyespor: 3. Lig ekibi Kızılcabölükspor'dan 26 yaşındaki sağ bek Semih Ceylan'ı renklerine bağladı. Denizli BB'de de forma giymişti. Takımının vazgeçilmez oyuncusu idi ama şimdi bir üst ligde, şampiyonluğa oynayan bir takımda görev yapacak. Sorumluluğunun altından kalkabilir.
Nazilli Belediyespor: Fethiyespor'dan 28 yaşındaki sağ bek Mert Estik ile anlaşmaya vardı. Stoperde de oynayabiliyor. 1. Lig'de de 31 maçlık bir tecrübesi var. Her ne kadar takımlarında vazgeçilmez olsa da, çok fazla kart gören bir oyuncu. Bunu aşması şart.
Fethiyespor: 2. Lig ekibi Kırklarelispor'dan orta sahanın ortasında görev yapan 31 yaşındaki Özkan Toprak'ı transfer etti. Sağ kanat ve sol kanatta da oynayabiliyor. Altınordu ve Menemen Bld.'nin de formasını giydi bir dönem. Geçen sezon pek tercih edilmedi. Formunu biraz daha yükseltmeli.

Azerbaycan F1 mest etti

Hafta sonu Formula 1 Azerbaycan'daydı. Sıralama turları bildiğimiz gibi idi. İlk 4 sırada Mercedes ve Ferrariler vardı. Ama yarış ne yarıştı. Bayramın 1. günü olması sebebiyle birçok kişi bu yarışı izleyemedi büyük ihtimalle. Nasıl bir yarış olduğunu duyduklarında da çok şey kaçırdıklarına çok üzülmüşlerdir, bunda da eminim. Bu heyecan verici yarışı, kısaca anlatayım istedim.
Yarışı 10. sıradan başlayan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo kazandı. Kazanmak için tek yaptığı şey olaylardan uzak durmak oldu, o kadar.
2. sırada yarışı tamamlayan Mercedes pilotu Valtteri Bottas için mucizeye imza attı dersek yeridir. Daha yarışın hemen başında Raikkonen ile çarpıştı, lastik patlattı ve pit stopa gitmek zorunda kaldı. 1 tur geriye ve son sıraya düştü. Bu kazada Bottas'a ceza beklendi ama bir ayrıntıyı gözlerinden kaçırmışlardı. Virajda içeriden alamayıp yanına kadar gelen rakibine çarpmasının sebebi, körklerin üzerine çıkıp, aracın zıplaması ve kontrolü bir anlık yetirmesiydi. Sonraki turlarda pistte kalan bir araç nedeniyle güvenlik aracı girdi ve kurallar gereği boş 1 tur atarak, tur farkını ortadan kaldırdı, diğer araçların hemen arkasına geldi. Yarış tekrar başladığında üst sıralara tırmanmaya da başladı. Son turlarda 3.lüğe kadar yükseldi ve tam da bitiş çizgisine metreler kala, önündeki rakibini geçerek 2.liği aldı.
Metreler kala Bottas'a geçilen Williams'ın çaylak pilotu Lance Stroll 3. oldu ve 18 yaş, 239 gün ile çaylak sezonunda en genç podyum kazanan pilot rekorunu ele geçirdi. Onun da tek yaptığı şey olaylardan uzak olmaktı. Dolar milyarderi olan babası, oğlunun iyi bir pilot olabilmesi için yaklaşık 80 milyon dolar harcamış.
Yarışa 1. sırada başlayan Hamilton'ın ve 4. sırada başlayan Vettel'in de bir hikâyesi vardı. Hamilton çok rahat bir şekilde liderliğini devam ettirirken, kokpit etrafındaki kafalığın gevşeyip çıkmaya başlamasıyla pite gelmek zorunda kaldı ve 9. sıraya düştü. Vettel ise güvenlik aracı arkasında gider iken, oldukça yavaşlayan Hamilton'a arkadan çarptı. Yavaşlamasına kızıp, yanına gidip, tekerine bir darbe attı. Bu da sonradan ona 10 saniye dur-kalk cezasına mal oldu. Cezasını çekip, piste döndüğünde en büyük rakibi Hamilton'ın hemen önünde idi. 4. ve 5. sırada yarışı bitirdiler.
Araçlardan kopan parçalardan dolayı Raikonnen lastik patlattı. Perez ile aynı anda pite geldi ve yarışı bırakmak zorunda kaldılar. Bu pisliklerin temizlenmesi için kırmızı bayrak çıkıp, tüm araçlar pite gelince, piyango çıkmış gibi oldu. Her ikisinin aracı yaklaşık yarım saatlik bu arada tamir edildi ve yarışa tekrar sokuldu. Ancak tur farkını kapatmaları için güvenlik aracına ihtiyaçları vardı, olmadı, son turlarda yarışı bıraktılar.