Sakalıyla özdeşleşmiş şarkıcı ve besteci Mehmet Suavi Saygan’ın (62) eşi Gönül Saygan, özel bir hastanede doğum yaptı. Saygan, 3 kilo 150 gram ağırlığında, 52 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getirdi. Bebeğe 'Suada' ismi verildi. Baba olmanın sevincini yaşayan Suavi, “Eşimin de bebeğimizinde sağlık durumu çok iyi. Şu an hastanede dinleniyoruz. İkimiz de çok mutluyuz, başka ne diyebilirim ki” dedi.

Suavi duygularını twitter’daki hesabından, '1 Ağustos Çarşamba Bodrum, yoldaşım Gönül’le kızımız Suada’ya sarılmak için muhteşem bir gün. Hayatımın dönüm noktası' yazarak duygularını paylaştı.

1997 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda De Lan şarkısıyla profesyonel kategoride en iyi besteci ve en iyi profesyonel yorumcu seçilen ve Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Hasan Hüseyin Korkmazgil gibi önemli isimlerin şiirlerini besteleyen Suavi yaklaşık 10 yıldır eşi ile birlikte Bodrum'un Yakaköy'ünde satın aldığı bahçeli bir evde yaşamını sürdürüyor. Suavi’nin ilk evliliğinden de 3 çocuğu bulunuyor.